8 корисних порад для економії кухонного простору

Коли в квартирі невелика кухня, буває, доводиться рахувати кожен сантиметр корисного простору, і непотрібні речі можуть зіпсувати загальний вигляд приміщення, зате інші допоможуть оптимізувати. Експерти розповіли, від яких речей на кухні краще позбутися і чим їх можна замінити.

1. Цілком можна відмовитися від стандартної посудомийної машини, якщо встановлений хороший змішувач з функцією “душ”. Якщо вона вже дуже необхідна, можна придбати окремо стоячу посудомийку, яка ставиться в шафу, але завдяки своїм розмірам займає не весь його простір, дозволяючи створити ще ящик для зберігання.

2. Якщо необхідно місце для зберігання, можна відмовитися від духової шафи, замінивши її на мультиварку або піч СВЧ. Тим самим ми отримуємо повноцінну кухонну шафу.

3. Можна відмовитися від класичного обіднього столу і замінити його на стіл-трансформер або ж задіяти отвір вікна, створивши на ньому або обідню зону, або робочу поверхню, або функціональну зону з раковиною.

4. У маленькому приміщенні, особливо якщо це кухня, де будуть і готувати, і їсти, дуже отруйні і активні холодні кольори будуть погано впливати на настрій і травлення. Доведено психологами. Хочеш схуднути - пофарбуй кухню в блакитний. Апетит пропаде. Правда заодно і настрій буде кислим .

5. У маленькій кухні однозначно не повинно бути захаращене підвіконня. Кожен сантиметр корисного простору тут на вагу золота, тому буде дуже марнотратно не задіювати підвіконня. Один з дуже ефективних прийомів для маленьких кухонь - продовжити стільницю на підвіконня. Тим самим ви можете або створити додаткову робочу зону, або використовувати новий широкий підвіконня замість столу і снідати, милуючись видом з вікна.

6. Головне правило маленьких кухонь - не робити занадто темну обробку і меблі, такі тони візуально зроблять невелике приміщення ще більш тісним. Варто віддавати перевагу світлим відтінкам, особливо ефектно виглядають кухні, де фасади меблів виконані в одному кольорі з фартухом, підлогою і стінами. Завдяки цьому місткі шафи буквально розчиняються в інтер’єрі і простір візуально розширюються. Причому реалізувати цей прийом можна своїми руками.

7 Якщо у вас вже стоять кухонні меблі, але дизайн їх морально застарів, не поспішайте позбуватися від старого гарнітура. Під час ремонту перефарбуйте фасади і корпусу меблів в тон стін, поставте нову стільницю відповідного відтінку і фактури і замініть фурнітуру на більш сучасну. Ще один варіант - придбати модульні меблі для кухні з вподобаними за формою фасадами і також пофарбувати в колір фартуха і стін.

8. Непрактичними на маленькій кухні можуть стати фартух або стільниця зі скла, так як приводити їх до ладу набагато складніше, адже на склі видно будь-які розводи і краплі. Також зайвим буде вішати непропорційно велику люстру з матеріалу, що погано миється.

Чому люди вибирають кухні зі шпону? Насамперед - чудовий зовнішній вигляд, схожість з елітними меблями з масиву, причому за значно нижчою цыною. Додайте величезне різноманіття пропонованих тут https://profimebel.com.ua/kukhni/iz-shpona моделей, функціональність, екологічна безпека - і отримуємо кухню мрії від компанії “Profi Мебель”!