Бермуди першими в світі дозволять платити податки криптовалютою

Першою у світі державою, де уряд прийняв закон про можливість сплати податків криптовалютою, стали Бермудські Острови.

Відомо, що стабільну цифрову валюту USDC, прив’язану до долара США, створила команда компанії Circle під керівництвом її засновника Джеремі Аллера, спільно з найбільшою американською криптовалютною біржею Coinbase.

У прес-релізі для інформаційного порталу Cointelegraph, містер Аллер заявив про цілком очікувану подію, однак по факту, що є світовим прецедентом:

- Влада Бермудських островів натхнені ідеєю децентралізованих технологій і цифрових інновацій. Ухвалення стейблкоіна USDC, як офіційного засобу оплати податків, є лише частиною великого фінансово-технологічного плану території.

Генеральний директор Circle також додав кілька слів, щодо майбутнього загальноглобального визнання стабільних цифрових валют, відзначаючи прийдешні зміни в фінансових державних структурах.

До речі на сайті YOUR.EXCHANGE ви дізнаєтесь все стосовно розробки криптовалютних бірж під ключ.

А тим часом вчені з Кембріджського університету розробили нову систему віртуальних засобів - «S-гроші», що працює на принципах квантової фізики. Це може стати заміною криптовалют в області безпеки платежів і їх швидкості. Класична система блокчейна дозволяє збільшити безпеку коштів завдяки тому, що копія інформації про транзакції зберігається відразу у декількох користувачів. У разі, якщо одна з копій буде змінена, вона автоматично синхронізується з іншими.

Нова система зберігання - «S-гроші», зберігаються не тільки в різних місцях, але і в різний час. Вони реагують на дані в реальному часі, завдяки чому їх можна використовувати тільки в певний період часу. При цьому транзакції можна здійснювати практично моментально, зберігаючи можливість перехресної перевірки і навіть верифікації.

Захист нового виду грошей буде відбуватися завдяки квантовій фізиці: дані будуть передаватися в заблокованому стані, їх не може бути змінено після відправки, а розкрито тільки використовуючи спеціальний ключ. Транзакція продовжить бути закритою навіть в тому випадку, якщо один з учасників вирішить обдурити іншого.