Система «Нептун» - надійний захист від потопу

На сьогоднішній день питання протікання і побутових потопів актуальне як ніколи. Протікання води можуть призвести до незворотних наслідків і заподіють шкоди не тільки вашому майну, а й здоров'ю вам і вашим близьким. Так як же знайти надійний захист від потопу, убезпечити себе і нажите непосильною працею майно від згубної дії води?

Відповідь проста! Завдяки системам захисту від протікання і потопів, які своєчасно заблокують водопостачання у вашій квартирі, ви зможете назавжди забути, що таке зіпсований ремонт. Принцип дії систем захисту від протікання дуже простий: як тільки вода потрапляє на датчик протікання, пристрій передає сигнал на контролер, який, в свою чергу, перекриває крани і повністю блокує водопостачання.

Тепер давайте дізнаємося більш детально про систему захисту від потопа «Нептун», яку пропонує інтернет-магазин Santeh Master, і яка рахується на сьогоднішній день однією з найбільш ефективних і доступних по ряду критеріївю.  Зокрема, розглянемо особливості використання і функціонал.

Характеристики системи захисту від протікання води «Neptun»

Виробником систем захисту від потопу «Нептун» є компанія «Спеціальні системи і технології» (ССТ), яка пропонує споживачам  дане обладнання з 2000 року.

Дана система призначена для локалізації аварій на водопроводі в будинках, квартирах та інших приміщеннях. Складається з кульових кранів з електричними приводами, які перекриваються при аварії по команді блоку управління. Наявність води в найвірогідніших точках контролюється за допомогою датчиків - дротових або бездротових. Як бачите, по функціоналу і складом він нічим не відрізняється від інших подібних систем. Але є і свої особливості.

Досить зручно, що є готові рішення для найбільш поширених випадків. На сайті santehmaster.ua є вкладки, де зібрані можливі варіанти по групах.

Контроль протікання води «Нептун» має готові рішення для таких ситуацій:

- Для квартир з централізованим гарячим водопостачанням і для тих варіантів, коли гаряча вода гріється самостійно.

- Для приватних будинків з водопостачанням з свердловини або колодязя. Відмінність в тому, що одночасно з перекриттям подачі відключається живлення насоса.

- Для опалення і водопостачання в багатоквартирних будинках.

- Для басейнів. В даному випадку крани не перекриваються, тільки включається аварійна система, а які крани перекривати вирішує людина.

При надходженні аварійного сигналу контролер подає живлення на електродвигун, що обертає редуктор, той повертає запірний кульку, перекриваючи воду. Одночасно з цим включається звукова сигналізація. Якщо необхідно відновити роботу після аварії, треба перезапустити контрольний блок: вимкнути і включити живлення. Як бачите, все просто!

Особливості та відмінності

Говорити про загальні особливості захисту від потопу «Нептун» практично неможливо: занадто різні системи, з різним набором функцій і обладнання. Контроль протікання води в даній системі реалізований на базі 5 контролерів, а вони мають різний набір функцій.

У найпростіших варіантах (всі модифікації СКПВ), по сигналу від датчиків просто перекривається вода. З цими моделями працюють тільки провідні датчики протікання і їх не може бути багато - 5 або 10 штук. Ніяких додаткових функцій немає.

Пізніші розробки мають більше можливостей:

- можуть працювати кілька десятків бездротових датчиків і кілька сотень провідних;

- можливість інтеграції в систему розумний будинок, пожежну або охоронну сигналізацію, диспетчерські служби;

- додана автоматична перевірка працездатності - крани закриваються і відкриваються один-два рази на місяць (залежить від типу блоку);

- управляти вони можуть великою кількістю кульових кранів;

- додано резервне живлення - чотири батарейки;

- можливість роботи від 12 В.