Шокер: керівництво для «чайників»

Електрошокер давно визнаний найбільш ефективним засобом самозахисту. З його допомогою можна відбити напад, нікого в сутичці не вбивши і не покалічивши. Завдяки цьому шокер, на відміну від інших видів зброї самооборони, можна купити без жодних ліцензій.

Щоб ваш електрошокер став дійсно надійним помічником у захисті, вам слід знати деякі правила його застосування. Вивчити ці правила так само просто, як і купити шокер. Щодо останнього, то надійний електрошокер недорого можна замовити в магазині засобів для самооборони shokershop.com.ua.

Тріск і іскри

Яскраві блискавки між електродами шокера і створюваний ним тріск виглядають, звичайно, вражаюче. Але гопніка іскрами не злякати! Він і сам може забезпечити вам іскри з очей. У бойовій обстановці «іскрити» не слід. Шокер потрібно застосовувати швидко і несподівано. Не варто розмахувати ним перед очима нападників.

Вуличні герої, як правило, ходять не поодинці. Підійшли до вас, наприклад, двоє. Розмова стала виходити за рамки світської бесіди, і ви відчуваєте - зараз почнеться! Не чекайте, поки вас звалять з ніг. Швидко ткніть шокером в груди тому з супротивників, який до вас ближче. Для початку півсекунди буде досить. Потім тут же - другого. Цього можна довше, секунди 2-3. Після цього знову приділіть увагу першому. Він якраз “дозріє” для повторної дози.

Гордо стояти, схрестивши руки, біля повалених ворогів не рекомендуємо. Сфотографувати вас на пам’ять все одно буде нікому. А ось швиденько звалити з місця подій - як раз рекомендуємо!

До речі, іскри і тріск електрошокера допоможуть при нагоді розігнати бродячих собак. Дуже вони не люблять їх, а також запаху озону, що виділяється при розряді. Ось собак можна налякати, потріщати разрядником перед носом. Двоногих же хижаків краще не лякати, а відразу валити. Так надійніше.

Є контакт і без контакту!

Чи не кожного надихне перспектива вступати в ближній бій з противником. Сучасний «стріляючий» шокер можна застосовувати і на відстані. Такий шокер має спеціальний картридж, називається він БТЕР - блок транспортування електричного розряду. Між електродів шокера є гніздо, в яке вставляється картридж.

Картридж вистрілює електроди у вигляді маленьких гарпунів. Вилітають вони на 4,5 метра, чіпляються за одяг, а далі все відбувається, як і при контактному застосуванні зброї.

Другий вид картриджів називається КС - картридж сигнальний. Він видає гучний постріл і яскравий світловий спалах. Ці «extras» значно розширюють ваші самозахисні можливості! Стріляти в цьому випадку краще в того противника, який трохи далі. Розрахувавши при цьому так, щоб залишився час ткнути шокером ближнього з нападників. Після пострілу шокер можна застосовувати як правило, контактно, не знімаючи відпрацьований картридж.

Далі дійте, як і описувалося вище: тікайте. Шокер не вбиває ваших противників - і слава Богу! - а лише на час їх шокує. Не чекайте, поки вони прийдуть до тями і вирішать віддячити вам за такий кумедний електро-атракціон!

Як застосовувати сигнальний картридж, ви, напевно, вже здогадалися і самі. Несподівано бабахнувши перед очима нав’язливих товаришів, можете бути впевнені, що кілька секунд вони будуть не в змозі активно з вами спілкуватися. Для страховки можете тикнути шокером самого товариського з них, і, не прощаючись, ховайтеся!

Ще раз звертаємо вашу увагу: після пострілу не потрібно знімати картридж, щоб застосувати електрошокер контактно. У конфліктній ситуації на це просто не буде часу, і конструктори подбали про те, щоб відпрацьоване картридж не заважав захисту. Навпаки, він трохи подовжить шокер, що виявиться тільки на руку.

Прямо «в яблучко»!

Вся поверхня людського тіла чутлива до електричних розрядів. Куди б ви не ткнули шокером, непоміченим це не залишиться! Але є місця особливо чутливі. Їх називають «рекомендовані зони впливу». Щоб самозахист став максимально ефективним, «цілитися» потрібно саме в них. Потрапити в потрібне місце ви зможете без проблем, це не чарівні таємні точки, доступні тільки ніндзя, а досить великі зони тіла: верхня частина грудей, низ живота, спина і сідниці.

У спорті удари «нижче пояса» заборонені, але ви, власне і не обіцяли нападникові поводитися благородно. Тому при можливості впевнено цільтеся в пах. Чоловікам не треба пояснювати, наскільки великий буде ефект, а дівчата нехай просто повірять на слово!

Бійці ОМОНу та інших спецпідрозділів намагаються направити удар електрошокера в область пахви. Там розташований великий лімфовузол, і такий удар виявиться найбільш ефективним!