Мінімізація ризиків при придбанні нерухомості

Практично кожній людині рано чи пізно доводиться мати справу з орендою або покупкою нерухомості. І хтось, на жаль, запам'ятає цю подію як щось дуже неприємне в силу виниклих проблем і складнощів. Так що ж може спричинити за собою неприємності і зайві витрати в ході придбання заповітної квартири?

Не потрібно фантазувати!

По-перше, ні в якому разі не можна зупиняти свій вибір на першій же попавшій квартирі і починати фантазувати про майбутній дизайні ванної кімнати. Всі ваші роздуми про майбутній дизайн і розстановку меблів залишать у вас враження, що ви вже знайшли те, що так довго шукали.

Але суть в тому, сам процес пошуку як такий навіть і не починався. Будьте впевнені, ви зможете підшукати більш привабливий у всіх відносинах варіант, і, не виключено, що в сусідньому кварталі. З цієї причини слід вибирати більш прискіпливо і активно, а не віддаватися пустим фантазіям, на які у вас ще буде багато часу.

Взагалі, таку відповідальну операцію як придбання житла слід довіряти добросовісним професіоналам, у Києві вигідно, безпечно, і без зайвих переплат купити нерухомістьсть вам допоможуть в компанії Capital-House, тут вам нададуть максимальну кількість варіантів по потрібним вам критеріям, ретельно здійснять перевірку по обраному вами об’єкту, допоможуть з юридичним оформленням, і т.д.

Ще більше варіантів!

Вкрай важливо розглянути максимум існуючих варіантів. Не дуже-то розумно купувати перший знайдений об’єкт, не побачивши схожі варіанти. Особливо це актуально для тих, хто не поспішає з покупкою, а ось відкладені гроші є остаточною сумою. Намагайтеся не проявляти надмірну зацікавленість до приглянувшимся квадратним метрам, так як ріелтор почне докладати всіх зусиль, щоб вас умовити і тим самим відвести вашу увагу від більш дешевих альтернатив.

Не купуйте “хоч щось”

Потрібно розуміти, що пошук житла, яке буде максимально задовольняти всі ваші бажання і вимоги, є досить складним і тривалим процесом. Вам доведеться побувати в безлічі запропонованих квартир. І, можливо, вам так і не вдасться підібрати бажане. У підсумку ви витратили багато часу, при цьому ціна на нерухомість постійно зростає, позбавляючи вас впевненості в тому, що ви зможете обзавестися власною хорошою квартирою.

Такий стан речей може викликати в вас помилкове рішення купити хоч щось, щоб вкласти свої капітали хоч куди-небудь, сподіваючись на подальший продаж. Але потрібно зрозуміти, що таким чином ви обтяжує себе на повторення всієї цієї «подорожі» з пошуком і оформленням документів. Крім того, укладення кожної нової угоди тягне за собою все нові і нові витрати.

Варто також розвіяти оману про те, що покупка квартири є оптимальним капіталовкладенням. Навіть якщо вам вдасться заробити на перепродажі житла, всі отримані прибуток ви, швидше за все, витратите на оформлення угоди з покупкою нової нерухомості. І, ймовірно, ці витрати перевершать ваші прибутку.

Непомічені недоліки

Якщо вчинити так, як написано в попередньому розділі: не розглядаючи схожі варіанти, швидко здійснити операцію, то вас з підсумку очікують чималі розчарування. Якщо при покупці нерухомості керуватися емоціями, то можна цілком стати власником дуже проблемною в усіх відношеннях квартири. Відразу ж після придбання на поверхню спливуть невидимі на перший погляд дефекти і неприємності.

До мінусів житла можна віднести хоча б такі будівельні дефекти:

-тріщини і руйнування на несучих конструкціях споруди;

-погано функціонують комунікаційні системи;

-недобросовісне товарицтво власників житла;

Не виключені варіанти, коли ваша квартира розташована на віддалі від центру міста або прямо за вашим вікном красується будівельний об’єкт. Недоліків може бути маса, і якщо ви зберетеся продати своє житло, то навряд чи ви зможете встановити на нього занадто велику ціну, ніж знову-таки позбавляєте себе можливості отримати хоч якусь прибуток.

Можливість швидкої угоди

Ринкове становище на сьогоднішній день разюче відрізняється від того, що ми бачили в докризові часи. Чисельність пропозицій дозволяє потенційним покупцям скільки завгодно довго підбирати відповідне житло. Отже, ні про який ажіотаж не може бути й мови, пропозиція перевищує попит, хоч це актуально і не для всієї нерухомості. Тому варто ігнорувати запевнення агента, що якщо ви, нібито, будете відмовлятися від житла, через п’ять хвилин його вже куплять.

Перед покупкою зверніть увагу на такі фактори, як розвиток інфраструктури в місці розташування: чи доступні тут дитячі сади, школи, торгові центри, лікарні та поліклініки. Як йде справа з зупинками транспорту і розташуванням станцій метро, ​​чи не занадто вони віддалені від розглянутого будинку. Якщо вас в цілому задовольнило стан речей, то можете озвучити агенту ту суму, яку ви можете витратити на покупку даного житла.

Також уникайте такого хитрування з боку ріелторів, як створення ілюзії «аукціону». Нібито після демонстрації вам житла на горизонті виникає більш заможний покупець.