Apple представила найпотужніший MacBook Pro нового покоління

Компанія Apple 13 листопада презентувала лептоп MacBook Pro 16 на заміну 15-дюймовій моделі. При збереженні вартості він отримає екран більшої діагоналі (різниця складе 2,5 см) і клавіатуру з класичним ножничним механізмом. А ще керівництво компанії назвало цю модель найпотужнішою серед всіх своїх ноутбуків.

Більше дюймів за колишньою ціною

Отож, компанія Apple доповнила лінійку ноутбуків MacBook Pro 16-дюймовою моделлю. Лептоп отримає не тільки збільшену діагональ екрану, але і повністю нову клавіатуру - Apple відмовиться від «метелика», що викликало так багато проблем у користувачів.

Як правило, Apple влаштовує конференції з нагоди анонса повністю нових пристроїв, але, як показала практика з прем’єрою навушників AirPods Pro, іноді бувають і винятки.

Вартість MacBook Pro 16, як пише видання Bloomberg, може виявитися на рівні нинішнього 15-дюймового MacBook Pro, базова ціна якого в США на момент публікації матеріалу становила $ 2400. До речі, цю та інші популярні моделі macbook pro по найкращій вартості пропонує інтернет-магазин y.ua.

Додамо, що ноутбук спочатку міг бути продемонстрований у вересні 2019 року, коли Apple презентувала нові смартфони, смарт-годинник і сервіси, але на той момент компанія вирішила обмежитися тільки ними.

MacBook для геймерів

Схожу вартість MacBook Pro 16 при більшій діагоналі екрану експерти Bloomberg з посиланням на неназвані наближені до Apple джерела пояснили змінами в модельному ряду ноутбуків. За наявними даними, Apple припинить продажу 15-дюймового MacBook Pro після дебюту 16-дюймового. Іншими словами, MacBook Pro 16 стане повноцінною заміною MacBook Pro 15.

Певної цільової аудиторії у нового лептопа поки немає. За оцінкою джерел Bloomberg, за рахунок більшої площі екрану ноутбук оцінять не лише представники творчих професій (дизайнери, художники), але також ті, хто займається фото- і відеомонтажем. Також, на їхню думку, він підійде для розробників ПЗ і чомусь для геймерів, хоча більшість ігор виходить не під macOS, а під Windows.

Можливо, згадка ігрових можливостей пов’язано із збільшеною продуктивністю MacBook Pro 16 в порівнянні з попередником, однак специфікації нового ноутбука поки не розкриваються. Актуальний MacBook Pro 15 в базовій конфігурації поставляється з Intel Core i7 дев’ятого покоління, 16 ГБ оперативної пам’яті DDR4-2400 і дискретною відеокартою AMD Radeon Pro 555X з 4 ГБ власної пам’яті GDDR5.

Відмова від «метелика»

Другим не менш важливим нововведенням в MacBook Pro 16 після збільшеного дисплея стане клавіатура з ножничним механізмом. Це буде перший ноутбук Apple без «метелика» - його фірмового механізму, який вона просувала з 2015 р.

Ножничний механізм використовується в переважній більшості настільних slim-клавіатур і практично у всіх сучасних ноутбуках. Виняток становлять, знову ж таки, лише лептопи Apple і мобільні рішення з механічною клавіатурою, націлені на комп’ютерних гравців. Подібний лептоп є в модельному ряду компанії Acer.

«Метелик» є, по суті, поліпшені «ножиці», про що Apple згадувала під час презентації MacBook 12 в 2015 р Вона позиціонувала «метелика» як більш зручну і надійну в порівнянні з «ножицями», однак у широких мас користувачів виникли проблеми з залипання клавіш, яку Apple на момент публікації матеріалу так і не змогла подолати.

У «метелику» використовується багато в чому схожий, але все ж інший принцип роботи, що дозволив зменшити хід клавіш і в цілому знизити товщину самої клавіатури на 40% в порівнянні з «ножичними» аналогами. Власники ноутбуків з такою клавіатурою стали скаржитися на залипання відразу після виходу MacBook 12, а в ряді випадків вони і зовсім констатували вихід клавіатури свого лептопа з ладу через потрапляння пилу, наявному в механізм.

Влітку 2018 р Apple офіційно визнала наявність проблеми з залипання клавіш у деяких моделей MacBook і MacBook Pro з клавіатурою-«метеликом». В рамках нової сервісної програми, в якій брали участь всі її авторизовані центри обслуговування, Apple вирішила безкоштовно полагодити «проблемні» клавіатури або замінити їх на нові.

Випустивши, фактично, чотири покоління механізму, компанія задумала зовсім позбутися її в доступному для огляду майбутньому. Можливо, саме MacBook Pro 16 стане першим кроком Apple на шляху до повернення на класичний ножничний механізм.