Модульні картини як елемент вишуканого інтер’єру

Оформлення інтер'єру не закінчується ніколи, адже з'являються нові способи декоративного оздоблення кімнат, а колись забуті - оживають і знову стають актуальними. Модульні картини можна назвати добре забутим новим віянням декоративного мистецтва, яке пройшло крізь призму століть, беручи початок від вівтарних триптихів.

У сучасній інтерпретації подібний вид настінного декору може складатися з двох і більше частин, що утворюють собою єдиний сюжет. А відмінною рисою модулів є відсутність рам і досить великий розмір кожного полотна. Найчастіше, їх висота становить від 90 до 120 см, ширина - від 120 до 180 см, тому, модульними картинами прийнято прикрашати порожні, але об’ємні ділянки стін віталень, кабінетів, спалень, коридорів, кухонь.

Способи застосування модульних картин в інтер’єрі

Модульні картини в інтер’єрі мають безліч переваг, і не тільки з точки зору естетики, але й функціональності, оскільки, завдяки великим розмірам фрагментів з’являється можливість приховати деякі вади поверхні стіни або, навпаки, акцентувати увагу на її формі і фактурі облицювальний матеріал.

1. Функціональне призначення. За допомогою розсувних секцій, встановлених на монорейці, можна приховати монітор телевізора або сейф, розташований в спеціальній ніші. З’єднуючись, модулі повинні транслювати якийсь сюжет, наприклад, мальовничий пейзаж. Використовувати модульну картину буде доречно і в спальній кімнаті, наприклад, коли потрібно цікаво оформити область в узголів’я ліжка.

Порада: Вибираючи модульну картину, потрібно звернути увагу на тематику і стиль зображення. Натуралістичні пейзажі і природні мотиви краще сприймаються, коли виконані в традиційних живописних техніках, в той час, коли абстрактні форми і яскраві плями на полотнах можна підкреслити глянцевим фінішним покриттям.

2. Стилістичні акценти і варіації в інтер’єрі. Модульні картини також нерідко розміщують на деякій відстані один від одного, якщо в них присутня загальна ідея, тим не менш, не виражена явно. Тобто, це можуть бути оригінальні друковані фото та репродукції, різні за змістом, але схожі за колірною гамою. Не менш цікаво можна обіграти ділянку стіни модулями у вигляді триптиха з поступовою зміною одного і того ж зображення: бліде, більш насичене, яскраве; маленьке, велике, величезне і т.д.

3. Арт-об’єкти. Інтер’єр виглядає стильно і унікально, коли в ньому є хоча б один незвичайний, що приковує погляд, предмет. Якщо говорити про настінний декор, модульні картини вельми успішно використовують саме як об’єкти популярного мистецтва, відштовхуючись від стилістичного оформлення. Так, всесвітньо відомі диптихи, твори руки Енді Ворхола, в стилі поп-арт або графічні, кілька агресивні роботи напряму гранж, безсумнівно, будуть відзначені особливою увагою з боку ваших гостей, підкреслюючи неоднозначну особистість свого володаря.

Такими незвичайними модульними картинами, а по суті, постерами, краще прикрашати стіни в віталень, зали ресторанів, кафе і шоу-руми.

4. Баланс візуального сприйняття. Стіни в високому приміщенні, так званому «колодязі», вимагають до себе уважного ставлення з точки зору правильного оформлення їх верхній частині декоративними об’єктами, тому як, залишати їх порожніми небажано і дуже нераціонально, а нічим не декоровані, вони створюють тяжке відчуття незавершеності і дисбалансу .

Модульні картини найбільш успішно справляються з поставленим завданням, так як є найкращим і фінансово доступним способом прикраси складних приміщень, візуально врівноважуючи навантаження високих стін.