Якою повинна бути форма для поварів

Одним з найбільш важливих питань для повара є правильний вибір уніформи. Адже це не просто атрибут, який створює вам імідж. Поварська форма повинна захищати і запобігати від не бажає наслідків, будь то пляма на вашій новенької сорочці або опіки.

Які вимоги до форми поварів?

1. Практичність. Уніформа повара повинна бути практичною, тому тканина, з якої вона зроблена, повинна відштовхувати воду, жир і олію, бути стійкою до забруднень, а також до механічних впливів.

2. Комфорт. Незалежно від пори року на кухні завжди пекельно жарко. Тому для комфортної роботи необхідно, щоб форма добре пропускала повітря. Також кишені не будуть зайвими.

3. Зносостійкість. Уніформа повинна добре зберігати свій зовнішній вигляд і якість, щоб після кожного прання її не довелося гладити по півгодини.

4. Безпека. Крім усього цього тканину поварської форми не повинна містити ніяких небезпечних для здоров’я компонентів, адже часто, щоб здешевити свій товар, недобросовісні виробники додають в тканину небажані складові, які можуть серйозно нашкодити здоров’ю повара.

А щоб придбати саме таку форму, що відповідає всім переліченим вимогам, завітайте на сайт https://abrikos.group компанії ABRIKOS

З якого матеріалу повинна бути зроблена поварська форма?

Немає ідеального матеріалу для цієї форми. У всіх є свої переваги і недоліки. Розглянемо деякі види тканин для поварської форми:

- Бавовна. Основні переваги: ​​гігієнічність, хороша вентиляція і досить високий ступінь теплообміну. З недоліків: погана формостійкість.

- Синтетика. Її переваги: ​​високогігіенічність, формостійкість і міцність. Недоліки: поганий теплообмін і здатність до електризації.

- Сумішеві тканини. Зазвичай такі тканини містять приблизно 60% поліестеру і до 40% бавовни. Переваги: ​​вони добре відштовхують жир і воду, також у них хороший вогнезахист і формостійкість. Недоліки: при великому вмісті синтетичних волокон тканина гірше дихає.

Фартух

Завдання фартуха - захист повара від опіків і забруднень. В середньому поварський фартух має довжину близько 80 сантиметрів. Кращою тканиною для цього виду «обмундирування» є тканина саржа 100% бавовна.

Штани й кітель

Вони є основними складовими поварської форми. Тому дуже важливо правильно підібрати фасон, колір і модель кітеля і брюк. Двобортні кітеля - найпоширеніша модель. Якщо повар забруднить один борт спецодягу, то він з легкістю зможе перестебнунути його на інший чистий. Саме тому для зручності замість гудзиків використовують кнопки або пуклі.

Поварські штани шиються з іншої тканини. Їх колір в 98% випадках відрізняються від кольору кітеля. Хороші штани мають вентиляційні вставки і кишені для зручності. Також вони ні в якому разі не повинні заважати рухам.

Ковпак

Всі шеф-поварі носять спеціальний ковпак, який традиційно вважається одним з найголовніших атрибутів уніформи. Ковпаки можуть мати різну форму і висоту. Тут все залежить тільки від ваших смакових уподобань. Виготовляються вони зазвичай з бавовняних і змішаних тканин, щоб добре пропускати повітря і бути стійкими до просочення неприємними запахами і жировими парами. Регулюються вони зазвичай за допомогою гумки або липучки.

Поварське взуття

Взуття має бути зручним, легким і головне - стійким до ковзання. Більшість поварів вважають за краще носити сабо з натуральних матеріалів. Фаворитом серед всіх є знамениті крокси.