Експерти розповіли, як позбавити смартфон Android від реклами

Реклама дратує! А особливо дратує реклама, яка дошкуляє власника смартфона. Чи можна її відключити? Так, і експерти розповіли як це зробити.

Якщо ваш смартфон в силу певних причин заблокувався, на сайті https://offlock.net/ ви дізнаєтесь, де можна отримати послугу дистанційного розблокування, причому в один клік! Крім того, компанія Offlock реалізує кредити і активації для будь-яких GSM бокс і програм.

Відразу варто обмовитися, що не всю рекламу можна відключити. Наприклад, в безкоштовних додатках, викачаних з Google Play, можливість деактивації банерів та інших повідомлень відсутня. Вихід з цієї ситуації тільки один - купити платну версію софта, якщо вона існує, і позбутися тим самим від настирливих пропозицій.

Існують варіанти відключення реклами за рахунок отримання root-доступу до пристрою, але це не той випадок, коли варто ризикувати безпекою свого смартфона. Просто тому що, відключивши рекламу, можна отримати масу більш серйозних проблем - від збоїв в роботі деяких функцій і додатків до появи вірусів. І такий вихід із ситуації не рекомендується.

Реклама в ПЗ

Коли мова заходить про рекламу, інтегровану безпосередньо в програмне забезпечення смартфона, то тут є два варіанти - або це фішка гаджета (наприклад, фірмової оболонки MIUI для деяких пристроїв Xiaomi або Flyme на продуктах Meizu), або ви могли поставити собі неофіційну прошивку і отримати тим самим рекламу. І якщо з «заводською» рекламою, вбудованою в пристрій, зробити нічого не можна (крім його заміни на інший), то прибрати несанкціоновані банери з неофіційної прошивки можна її заміною на офіційну.

Реклама в додатках

Якщо ви не хочете купувати платні версії програм, позбавлені реклами, а також хочете позбутися нав’язливих повідомлень в браузері та інших додатках, то можна використовувати сторонні рішення. Наприклад, поставити AdGuard або NetGuard, а також будь-який інший подібний софт. Головне, щоб обране вами рішення не вимагало root-доступу, інакше можуть бути проблеми.

Реклама в браузері

Позбутися від реклами в мобільних браузерах також легко, як зробити це в десктопних версіях - досить просто встановити популярні блокувальники реклами на кшталт AdBlock або uBlock і налаштувати їх так, як потрібно вам. Це врятує від непотрібної і настирливої ​​інформації.

Реклама через віруси

Трапляється, що реклама починає демонструватися в смартфоні через те, що на пристрої з’явилися віруси. Щоб позбутися від них, варто просканувати гаджет програмами-антивірусами і дозволити їм видалити підозрілий софт, який не викликає довіри і у вас. Потім краще перевірити реєстр за допомогою CCleaner або CleanMaster, почистити кеш і перезавантажити смартфон.

Крім того, намагаючись позбутися від реклами на смартфоні, не забудьте перевірити налаштування телефону і відключити непотрібні вам повідомлення, прибрати дозволи у зайвих додатків і відключити push-повідомлення браузера, якщо вони у вас активні.

Перерахованих методів - якогось одного або поєднання кількох - в більшості випадків досить для видалення небажаної реклами.