Всі секрети макіяжу в стилі smoky eyes

Протягом багатьох століть жінки підкреслювали очі стрілками з сурми або підводки, однак намалювати їх рівно і симетрично не всім під силу. Зараз найпопулярніший варіант виразного макіяжу очей - це smoky eyes, що має безліч форм і різновидів і доступний кожній дівчині. Але як нафарбувати очі смоки айс правильно?

Підбираємо відповідний колір, вивчаємо техніку нанесення і не забуваємо про доречність. А кілька невеликих хитрощів допоможуть зробити ваш макіяж не тільки красивим, але і стійким.

Кому підходить смокі айс

Як відомо, в класичному макіяжі повинен мати місце один акцент - або очі, або губи. Звичайно, подіумний та фантазійний мейк мають право ігнорувати це правило, але в повсякденному житті краще його дотримуватися. Виразний і сміливий макияж смоки, про тонкощі нанесення якого ви дізнаєтесь на сайті markwirlen.com, підійде тим жінкам, які вважають очі головною перевагою своєї зовнішності і хочуть звернути увагу саме на них.

Смокі є класикою макіяжу і не виходить з моди, тому навіть якщо ви не знаєте, який макіяж вибрати на вечірку або свято, сміливо можете робити смокі айс, адже він завжди актуальний і ідеально підходить для особливих випадків.

Що стосується віку, то в цьому сенсі смокі універсальний - виконаний у світлих, ніжних тонах він підійде зовсім молодій дівчині, а щільний, оксамитовий, шикарний варіант додасть шарму зрілої жінки.

Однак слід пам’ятати, що такий варіант макіяжу візуально збільшує очі, створює ефект фатального погляду, і вам навряд чи вдасться залишитися непоміченою і «злитися з натовпом», тому смоки ідеально підійде для сміливих дівчат, які люблять бути в центрі уваги. Боязким і скромним натурам теж можна робити такий макіяж, але краще використовувати денний варіант смокі айс в нейтральних, наближених до природних тонах.

Денний і вечірній варіанти

Існує міф, що макіяж smoky eyes підходить тільки для урочистостей, тому що він занадто яскравий і драматичний. Однак це зовсім не так: цей макіяж може бути не тільки вечірнім, але і денним, відмінності лише в підборі кольору і його інтенсивності.

Вечірній варіант може містити блискітки, різні яскраві пігменти, або це може бути монохромний макіяж. В останньому випадку кольорові тіні можуть не використовуватися взагалі, тобто, можна зробити смокі айс олівцем або темними тінями, додавши лише туш для вій.

Денний варіант - це світлий smoky eyes, який по техніці нанесення буде таким же, як і вечірній, але в більш м’яких і природних тонах. Бежеві, персикові, світло-сірі відтінки в поєднанні з неяскравим олівцем і без стрілок будуть виглядати доречно в будь-якій ситуації, при цьому роблячи погляд виразнішим.

Різновиди smoky eyes за формою

Основа техніки смокі айс - це градієнт від темного тону на контурі очі до світлого. При цьому такий градієнт може обмежуватися лише рухомими віками, а може доходити майже до брів. До того ж він може бути виконаний як класичний смокі, тобто, відповідати розрізу очей, або дещо коригувати цю форму - подовжувати у вигляді «котячих очей», або навпаки вкорочувати, роблячи очі більш круглими, а погляд відкритим. Все залежить від того, як саме завдано основний контур і як зроблена розтушовування.