Як вибрати вішак для різних видів одягу

Затишок і комфорт в будинку полягає в дрібницях, і це правда! Навіть найдріб'язковіші, на перший погляд, елементи, можуть створити найбільш затишну обстановку. Будь то спільна сімейна фотографія, або ж антикварна брошка, яка передається з покоління в покоління.

Але в кожному будинку є одна необхідна річ, значення і цінність якої ми применшуємо. І це стосується будь-якої вбиральні в будинку, а саме - вішаків, завдяки їм наші речі зберігають свій товарний вигляд, не мнуться і не псуються, якщо вміти їх правильно вибирати. А купити вішаки ви зможете в компанії “Делім Україна”.

Існує безліч різних видів вішаків для одягу, тому для того, щоб підібрати необхідні саме Вам, слід звернути увагу на кілька особливостей.

Матеріал виготовлення

- пластик - дешеві, неміцні і схильні до деформації. Підходять для легкого одягу і не підійдуть для верхнього;

- текстильні - всередині мають наповнювач, зверху обшиті різноманітною тканиною, завдяки чому можна вибрати ідеальні вішаки під свій інтер’єр, вони підходять для одягу, якому необхідне особливе зберігання;

- металеві - довговічні, але тут все залежить від металу з якого вони виготовлені, якщо матеріал легко гнеться, такі плечики не будуть довго тримати Ваш одяг, так як будуть деформуватися;

- дерев’яні - один з найдорожчих видів, але купуючи їх можна бути впевненим, що такі плечики для одягу прослужать Вам тривалий час. Вибираючи даний вид вішалок слід звернути увагу на покриття дерева, воно повинно бути оброблено і покрито лаком.

Вибір вішака для одягу

 
Для будь-якого типу одягу вішак завжди повинен відповідати наступним вимогам:
 
- довжина вішака вибирається з розрахунком на те, щоб вона була трохи менше ширини предмета гардероба, який ви на неї вішаєте. В іншому випадку плечі одягу можуть витягуватися.
 
- якщо потрібен вішак для важкого верхнього одягу, то він повинен мати підвищений рівень міцності. Найкраще вибрати модель з додатковою поперечиною.
 
- чим ширше плече вішака, тим менше навантаження на матеріал. Це означає, що на широкій конструкції одяг не буде розтягуватися.

Тепер зупинимося на нюансах, які слід враховувати для конкретного використання

Вішак для важкого одягу

Для більшості варіантів верхнього одягу можна використовувати звичайні вішаки з тією умовою, що вони виготовлені з міцного матеріалу, мають досить широке плече і додаткову поперечину, яка збільшує міцність конструкції вішалки. Також більшість вішалок для верхнього одягу оснащені перекладинами для брюк, що дуже зручно при зберіганні костюмів.

Для одягу з хутра, шкіра або важкого трикотажу рекомендується використовувати вішаки з максимально широким плечем і великою довжиною.
 
Вішаки для легких речей, брюк та спідниць

Для легкого одягу підійдуть не тільки вішаки, але і гачки. Крім того, на перекладинах  можуть бути затискачі і гачки для розміщення легких майок, блуз, сукні та інший одяг з невеликою вагою.

Брюки та спідниці можна розміщувати на прищепах звичайних плічок, а можна придбати для їх зберігання спеціальні перекидні моделі. Якщо вам потрібно, щоб штани не пом’ялися при зберіганні, то для цього можна використовувати перекидний варіант з поперечиною, оббитою поролоном.

Варіанти для білизни і дрібниць 

Нижню білизну можна зручно розвісити на вішалках, оснащених великою кількістю гачків, як і шкарпетки, носові хустки, шарфи і інші дрібниці. Для краваток можна використовувати спеціалізовані конструкції або ж просто розвішувати їх на перекладині плічок для верхнього одягу.

Для особливо ніжних тканин потрібні спеціальні конструкції з текстилю з наповненням з поролону. На них добре зберігати вироби з атласу, шифону, оксамиту.