Стиль мілітарі для чоловіків

Протягом всієї історії людства повсякденна чоловіча мода запозичила елементи з військової форми. Це пояснювалося самими банальними причинами: колишні солдати, повернувшись до мирного життя, продовжували носити той одяг, що зберігся з війни, і поступово він ставав частиною звичайного гардеробу. Звичайно, з часом багато предметів застаріли і втратили популярність, але деякі моделі одягу прижилися і, лише злегка видозмінюючись, залишаються актуальними протягом десятиліть.

Візьміть тренч, пальто-бушлат, куртку-бомбер, колір хакі, високі черевики, парку, шорти-бермуди, забарвлення камуфляжу - ось лише кілька прикладів елементів стилю мілітарі, знайомих кожному. У нашій статті ми розповімо про те, як гармонійно вписати подібний одяг в повсякденний гардероб. А на сайті  prikordonnik.com.ua ви зможете купити якісні бушлати, куртки, військові парки, які будуть в нагоді навіть в найекстремальніших ситуаціях, і стануть чудовим доповненням до вашого вишуканого стилю

Що таке стиль «мілітарі»

Чесно кажучи, походження приблизно 90% сучасного чоловічого одягу так чи інакше пов’язане з військовою формою. У всі часи саме для солдатів в першу чергу придумували нові фасони: зручні, що зберігають тепло в холодному кліматі або прохолоду - в жаркому і т. п. Військові першими пробували і інноваційні тканини: дихаючі, водовідштовхувальні.

Наприклад, більшість моделей пальто зобов’язана своєю історією військово-морського флоту, так як моряки в першу чергу потребували одязі, здатному захистити їх від вітру, а ось шорти-бермуди увійшли в моду, завдяки британським солдатам, які знемагали від спеки на Бермудах і вирішили відрізати штанини формених штанів.

Деякі моделі одягу, взяті з військової форми, з часом повністю асимілювалися в повсякденному гардеробі і стали виглядати абсолютно нейтрально: наприклад, дивлячись на однотонну куртку-бомбер мало хто замислюється про те, що спочатку їх носили пілоти ВПС. Інша справа речі, які своїм кроєм, кольором або декоративними елементами явно відсилають до військової тематики. Такий одяг отримав в світі моди визначення «стиль мілітарі», і далі в статті ми будемо говорити саме про нього.

Стилісти виділяють такі характерні риси стилю:

- щільні тканини, схожі на ті, що використовуються для військової форми;

- однотонні натуральні відтінки (хакі, зелений, сірий, коричневий, бежевий) або забарвлення «камуфляж»;

- деталі: накладні кишені, погони, ремені з великими бляшками, великі гудзики, масивні блискавки, армійська символіка;

- силует частіше приталений, краще виглядає на стрункій фігурі.

Верхній одяг

Тон образу в стилі мілітарі задає верхній одяг. Варіантів тут багато: пальто-бушлат (відсилання до Військово-морського флоту), куртка-бомбер ( «куртка пілота»), двобортний тренч, парку а також інші моделі шкіряних і текстильних курток, які відповідають таким характеристикам: «військовий» колір, впізнавані деталі , зручний крій, тематичні елементи декору, найчастіше - накладні кишені і великі блискавки.

Будь-який елемент верхнього одягу, що обіграє військову тематику, можна носити двома способами. У поєднанні з нейтральними речами в стилі casual (з діловим костюмом такі речі взагалі краще не з’єднувати): джинсами, джемпери, сорочками і т. д. - мілітаристська забарвлення таких курток буде пом’якшена, і образ буде підходити практично для будь-якої ситуації. Якщо ж ви, навпаки, хочете підкреслити військову тему, додайте інші елементи стилю мілітарі: наприклад, штани кольору хакі, високі черевики, ремінь з великою пряжкою, стилізовані прикраси.

Штани і шорти в стилі мілітарі

Крім самого очевидного варіанта - брюк забарвлення камуфляжу - військову ноту вашому образу додадуть штани-карго з накладними кишенями, а також однотонні бавовняні чінос в будь-якому кольорі, що нагадує військову форму: сірому, хакі, бежевому. Також певне мілітаристську забарвлення несуть в собі шорти-бермуди таких же кольорів, на них теж бувають накладні кишені і навіть військова символіка.

Щоб підкреслити тему, можете доповнити такі брюки масивним ременем і, звичайно ж, заправити в берци на шнурівці. Для пом’якшення ефекту, навпаки, можна підібрати кеди або кросівки. Верх краще вибрати нейтральних кольорів, наприклад, чорного. Зверху буде добре виглядати шкіряна куртка.

Футболки та сорочки

Футболки та сорочки в стилі мілітарі впізнати нескладно: камуфляж, військова символіка, тематичні принти. В цьому випадку найголовніше - не перегнути палицю. Наприклад, майка, що повністю повторює камуфляжне або смугасте забарвлення збройних сил, буде виглядати дещо різкувато для звичайного міського способу на кожен день. Краще обмежитися одним «військовим» кольором або окремими деталями, все-таки наша мета - підкреслити мужність, а не бути прийнятим за десантника.