Головні тенденції в інтер’єрі спальні в 2020 році

На щастя, інтер'єрна мода не так швидкоплинна, як мода в одязі. Тренди тут стійко затримуються не на один сезон і навіть не на рік. І вже зараз можна з високою часткою ймовірності передбачити, які прийоми будуть актуальні найближчим часом.

Давайте розглянемо дизайн спальні 2020 року: новинки, тенденції і ідеї. А якщо ці ідеї бажаєте втілити в життя, на сайті https://planka-studio.com/services ви зможете замовити послуги креативних досвідчених дизайнерів студії PLANKA.

Головні тренди в оформленні спальні в 2020 році

1. Екологічність і біофілія. Турбота про навколишнє середовище сьогодні - це не просто мода, а необхідність. І, звичайно, жодна сфера життя людини не може обійтися без впливу сталого розвитку. Дизайн інтер’єру - не виняток.

Сьогодні на піку інтерес до біофілія - ​​це навмисне підкреслення зв’язку між людиною і природою. Натуральні органічні матеріали: дерев’яні підлоги, камінь, велика кількість денного світла і групи рослин нагадують нам про природу.

Багато дизайнерів і компанії-виробники меблів вже щосили експериментують з матеріалами. Тренд може бути більш бюджетним, якщо використовувати в оформленні прості натуральні матеріали і декор: макраме, плетені аксесуари і текстиль в природних кольорах з етнічними принтами.

2. Мінімалізм. Мінімалізм - теж своєрідна данина відмови від необмеженого споживання. У таких інтер’єрах немає жодної зайвої деталі, форми спрощені і декор мінімальний. Максимально чисті простору в моді, характер яких виражається за допомогою кольору і фактур.

Модні кольори

Один з найцікавіших трендів завжди стосується модної палітри. У 2020 році, на думку експертів з компанії Coloro і WGSN, нас очікує 3 тони.

- Neo-Mint. Новий м’ятний - це ніжний пастельний колір, який відображає футуризм. У поєднанні з білим він привносить в інтер’єр свіжість і легкість, а більш складні відтінки роблять простір веселішим.

- Purist Blue. Purist Blue - складний варіант базового блакитного, який сьогодні стає трендом. Він не такий яскравий, як м’ятний, тому напевно припаде до смаку натурам спокійним, неготовим до екстремальних експериментів.

- Cassis. Суміш рожевого і пурпурного - відтінок чорної смородини буде чудово виглядати як в якості основного, так і акцентного тону.

Гра фактур

Не можна сказати, що ідея міксу фактур абсолютно нова, але вона тримається в топі вже не перший рік. І в інтер’єрі спальні 2020 виглядає як і раніше цікаво. Тут не тільки поєднання текстилю: наприклад, шовкова постільна білизна, вельветова оббивка і вовняний плед, а й оздоблення, і меблі. Особлива увага приділяється металу і дереву. На перший план виходять відтінки рожевого золота, дзеркальні поверхні і світле дерево.

До речі, саме цей прийом дизайнери використовують в оформленні монохромних просторів: поєднання глянцевих поверхонь меблів і матових стін, блискучого сатину і грубої бавовни торшерів прікроватних ламп. Хочете стильний інтер’єр в улюбленому кольорі? Звертайте увагу на фактуру обраних матеріалів і їх сполучуваність.

Сюди ж можна віднести і принти. У наступному сезоні, ймовірно, як і в цьому, чітких правил не буде. Клітка дружить з леопардом, смужка з горохом і Пейслі, а етнічні мотиви з квітковими. Щоб вони виглядали гармонійно, можна продублювати в кожному один відтінок, тобто об’єднати їх палітрою.