Ілон Маск представив броньований пікап Tesla Cybertruck

Увечері 21 листопада в Лос-Анджелесі пройшла презентація електричного пікапа Cybertruck від Tesla. Броньований автомобіль представив творець компанії Ілон Маск.

Cybertruck - перший електричний пікап Tesla. Автомобіль пропонують в трьох версіях, головна відмінність яких - рухова установка. Початковий варіант - Cybertruck з одним двигунів в задній осі. Він коштує від $ 39 900 на одній зарядці подолає 400 км. Версія з двома моторами і, відповідно, повним приводом, обійдеться в $ 49 900 і має дальність поїздки в 480 км. Топова версія - в ній три мотора - їде на 800 км і коштує від $ 69 900. Як вони будуть розташовані, Маск не уточнив, але найімовірніше, що у кожного і задніх коліс буде свій мотор, і ще один на передню вісь.

Вигоди електроприводу розкриває заявлена вага буксирування: від 3,4 т для початкової версії до 6,3 т для трьохмоторника. Ілон обіцяє, що Cybertruck перетягне нинішнього лідера ринку - Ford F-150 - навіть якщо буде їхати при цьому в гору. Правда, у Ford теж скоро з’явиться електроверсія.

Наполягає Маск і на те, що незграбний пікап забезпечить динаміку суперкара: топова версія розженеться до сотні швидше трьох секунд. За словами Маска, при виборі дизайну машини творці надихалися автомобілем Lotus Esprit з фільму про Джеймса Бонда «Шпигун, який мене любив».

Ілон також пообіцяв, що пікап буде куленепробивним, але як раз з цим моментом в ході презентації вийшов казус: скла не витримали попадання сталевих куль і вкрилися тріщинами, чому Маск сильно здивувався.

А тим часом в інтернет-магазині https://vce.com.ua/ ви зможете замовити оригінальні запчастини до всіх популярних марок авто.

У всіх версій буде софт допомоги водієві Autopilot, а повний пакет для автономного водіння коштує додатково $ 7000. У Cybertruck є і ряд незвичайних, але корисних можливостей, відзначає видання Wired. Наприклад, в кузові є розетки на 220 і 110 вольт, а також електрогенератор, що перетворює автомобіль в польову електростанцію.

Для Tesla випуск пікапа дуже важливий і з економічної точки зору. У США щорічно продається близько 3 млн пікапів - це близько 15% ринку. І хоча Cybertruck явно буде нішевим придбанням, саме на позашляховиках і пікапах зараз заробляють основні гроші традиційні автовиробники. Tesla же випускає седани і єдиний преміальний кросовер Model X.

На завершення презентації Ілон представив свою «one more thing» - електричний ATV, який поміщається в кузові пікапа. Докладної інформації про нього глядачі, втім, не дочекалися.

Виробництво почнеться в кінці 2021 року, але передзамовлення вже можна оформити на сайті Tesla.