6 поширених помилок при внесенні добрив

Факт, що потрібно удобрювати грунт для активного росту садово-городніх культур, ні в кого не викликає сумніву. І незважаючи на велику кількість інформації з даної теми у відкритому доступі і рекомендації виробників добрив, багато хто все одно допускає помилки, які призводять до погіршення стану рослин. Які з них найбільш поширені, і чого не слід робити?

Добрива можуть серйозно підняти врожайність, особливо якщо мова йде про дійсно ефективні добрива МАКОШ, що пропонуються на сайті https://makosh-group.com.ua/production/vsi-tovari/mindobriva/. Але можуть також і принести багато неприємностей, якщо їх використовувати неправильно.

Ознаки згубного догляду

Для початку зауважимо, що боятися органічних і мінеральних сумішей не варто: при правильному використанні вони приносять тільки користь. Зокрема, вони вкрай необхідні рослинам під час і після цвітіння, а також садовим культурам після збору врожаю, так як поживна цінність грунту істотно знижується вже протягом одного сезону.

Систематичне внесення добрив дозволить щорічно отримувати хороший урожай і насолоджуватися здоровим видом своїх зелених вихованців. При цьому не допускайте таких помилок:

- Не перевищуйте дозу. Надмірне внесення будь-яких сумішей викликає уповільнення росту і зниження стійкості культур до зовнішніх впливів. Спостерігається зниження інтенсивності дозрівання, а якість плодів зменшується не тільки за смаковими і зовнішніми показниками, але також за тривалістю їх зберігання.

- Строго контролюйте обсяг азотних добрив. Мінеральні суміші на основі азоту цілком можуть стати причиною загибелі культур. Особливо це стосується ягідних рослин.

- Не вносьте калійні і фосфорні добрива поверхнево. Всі рослини, а в більшій мірі плодові культури, які гостро потребують фосфор і калій, не вміють засвоювати дані сполуки, розташовані віддалено від їх коренів.

- Не вносьте добрива в сухий грунт. Різка концентрація розчину в грунті надає стресовий вплив на рослину, внаслідок чого його зростання пригнічується.

- Не вносьте азотні добрива в кінці літа. В цьому випадку знижується зимостійкість культур, а в подальшому проявляється їх затяжний зростання.

- Не вносьте багато гною в поєднанні з мінеральними добривами під дерево. Надмірний обсяг поживних речовин може стати причиною опіків коренів і привести до повної загибелі дерева.