Рафтинг - екстремальний відпочинок, який запам’ятається надовго

Пізня осінь - не найкращий час для активного відпочинку, втім для справжнього шукача пригод це не аргумент. І якщо ви хочете спробувати щось з екстремальних видів проведення часу на природі, рафтинг - це те, що вам потрібно!

Рафтинг для новачків не вимагає особливої ​​підготовки, зате може принести масу нових емоцій і відчуттів. В Україні сплави по річках особливо популярні, так як практично в кожному регіоні можна знайти підходящі для цього водойми. Безумовним лідером за різноманітністю маршрутів вважається район Карпатських гір. Більшість гірських річок з порогами різної складності, а це, насамперед, Черемош, Прут, Тиса, забезпечать вам незабутній рафтинг.

Ще одне популярне місце рафтингу - Південний Буг. Його різнорівневі і багатоступінчасті пороги приваблюють велику кількість туристів-екстремалів. З травня по жовтень - піковий сезон сплавів по цій річці. А тут https://myrafting.com.ua/ можна замовити вподобану програму сплаву по цій річці.

Не обділені цим екстремальним задоволенням і жителі столиці. У Київській області рафтингом можна зайнятися на Росі або Десні - ці дві річки не мають крутих порогів і бурхливих потоків, проте ідеально підходять для навчання новачків на досить легких трасах. Помірна течія дозволяє милуватися мальовничими берегами. На таку прогулянку можна взяти навіть дітей.

Сплав по річці можна органічно поєднувати з оглядом місцевих визначних пам’яток, а їх, повірте, досить в будь-якому з куточків нашої країни, де б ви не сплавлялися: по Дністру, Черемошу, Південному Бузі, Лімниці чи Збручу.

Рафтинг - відмінний варіант туру вихідного дня. Ви можете відправитися в захоплюючу подорож всією сім’єю, запросити друзів і навіть організувати корпоративний відпочинок.

Про вашу безпеку подбають кваліфіковані інструктори, які доставлять вас на місце сплаву, забезпечать необхідною екіпіровкою та місцем відпочинку, організують маршрут і зворотну дорогу. Вам залишиться подбати тільки про зручний одяг і взуття, а точніше сказати подвійному їх комплекті, так як після сплаву гарантовано весь ваш одяг промокне.

Рафтинг сьогодні являє собою не просто греблю, а повноцінний похід, що триває часом багато днів поспіль. Популярність таких рафтинг-турів залежить від безлічі факторів, серед яких виділяються: наявність пам’яток, мальовничих місць, пам’ятників, зручність закидання групи і спорядження для рафтингу до початку сплаву, безпеку полігону для спуску. Для тих, хто не може дозволити собі похід, припустимо, на тиждень, багато турфірм пропонують рафтинг-тури вихідного дня. А для людей, які мають достатню кількість грошей і часу, рафтинг відкриє всі принади похідного життя: і ночівля в наметах, і пісні під гітару, і смачна їжа, приготована на багатті.

Навіть при проходженні першої категорії водних рафтинг-маршрутів не варто ставитися до свого спорядження зі зневагою. Потрібно серйозно підійти як до самого рафту, він повинен мати ребра жорсткості і засоби страховки від випадання за борт, так і до індивідуальної захисту - рятувальному жилету і касці. У комерційному рафтингу все необхідне надає турфірма, але іноді може знадобитися додаткове спорядження (наприклад, гідрокостюм для проходження холодних гірських річок). А ще, хоча і кращим рятувальним засобом є сам рафт, дуже непогано вміти плавати - адже ніяке екіпірування само вас до берега не довезе.