5 переваг зимової сауни

Відвідування сауни є однією з найбільш корисних для здоров'я процедур, і ходити туди корисно в будь-який час року. Однак вважається, що зимові походи надають найбільш сприятливу дію на організм людини. Пов'язано це з більш сильним температурним впливом і прогріванням організму. Особливо корисна зимова парилка для тих, хто страждає від різного роду захворювань, що загострюються від холоду: поганий кровообіг в кінцівках, ревматизму і т.д.

Якщо ви ще сумніваєтеся, йти в сауну чи ні, пропонуємо вам 6 вагомих причин, щоб піти і гарненько попаритися:

Поліпшення стану шкіри

Регулярне відвідування сауни допомагає поліпшити стан шкіри. Пара розкриває пори, виводить шлаки і зайву рідину, вбиваючи при цьому омертвілі клітини шкіри. А якщо ви ще й скористаєтеся спеціальними масками, позитивний ефект тільки посилиться.

Чудова сауна “Три стихії”, про яку детальніше можна дізнатися на сайті trystyhii.com.ua пропонує абсолютно різні послуги для відпочиваючих. У ній ви зможете не тільки насолодитися стандартними водними процедурами і попаритися в різних парних, а й отримати якісний масаж, різні косметичні процедури і організувати відмінне дозвілля для себе і близьких.

Боротьба з целюлітом

Позбутися від ненависної апельсинової кірки на тілі вам допоможе підвищена температура і посилене виділення вологи. В таких умовах добре виходять токсини, а якщо попросити когось “пошмагати” вас березовим віником, вийде справжнісінький антицелюлітний масаж.

Схуднення

Ті, хто регулярно відвідують сауну, помічають, що за відносно невеликий проміжок часу можна скинути кілька кілограмів і привести тіло в тонус. Основна причина втрати ваги - втрата рідини, а в подальшому і розщеплення жирових тканин.

Зміцнення легенів

Під час вашого перебування в сауні активізується виділення вуглекислого газу, підвищується споживання кисню, а значить поліпшується і вентиляція легенів. Що в подальшому надає виключно позитивний вплив на роботу цих органів.

Зауважте, якщо ви хочете зміцнити своє здоров’я, відвідуйте сауну тільки в той час, коли ви здорові. У період простудних захворювань відвідування парної заборонено.

Зняття стресу, і приємне дозвілля

Сауна - це потужний антидепресант. Жар знімає м’язові затиски, “розганяє” кров, знижує концентрацію “токсинів втоми” і стимулює викид гормоном радості - ендорфінів. Для посилення ефекту любителі банного релаксу рекомендують використовувати ефірні масла - евкаліпта, хвої або м’яти. Але і без них вам майже гарантовані відчуття легкості і безтурботності. Проблеми? Нема ніяких проблем!

Банні процедури здавна вважалися одним з найулюбленіших дозвілля. Люди із задоволенням парилися в сауні, позбавляючись від різного роду захворювань і весело проводячи час. На сьогоднішній день нічого не змінилося. Люди як і раніше відвідують парні, щоб поправити здоров’я, укріпити імунітет і чудово провести час!