Корисні поради щодо вибору надійних металевих вхідних дверей

Щоб будинок став справжньою фортецею, йому мало мати міцні стіни. Потрібні ще й надійні двері, які протистоять будь-яким спробам злому.

Часто продавці в гонитві за прибутком намагаються нав’язати найдорожчу модель, хоча вона і не найкраща. Розберемося, як вибрати вхідні металеві двері в квартиру, щоб отримати гарне співвідношення ціни і якості. Відвідайте інтернет-магазин superdveri.ua, саме там ви зможете купить входные двери недорого, всі представлені моделі найвищої якості, функціональні і відповідають найвимогливішим естетичним запитам.

Критерії вибору металевих дверей

Товщина сталі

Сталеві листи, з яких виготовляють дверні полотна, мають різну товщину: від 0,08 і до 0,5 см. Чим товстіший метал, тим міцніший виріб. Але не треба відразу вибирати максимальну товщину. З її збільшенням росте ціна і маса. Велика вага передбачає проблеми з експлуатацією. Масивна система відкривається і закривається із зусиллям, провисає, швидше виходить з ладу. Крім цього, потрібно посилена фурнітура, яка забезпечить конструкції нормальне функціонування. І потрібно бути готовим до того, що система може вийти з ладу раніше своїх більш легких аналогів.

Рекомендована товщина в залежності від місця установки:

- в будинках і особняках - понад 0,4 см;

- в квартирах - 0,2-0,3 см;

- в офісах, розташованих в охоронюваних будівлях - 0,1-0,2 см;

- в госпбудівлі - 0,08-0,1 см.

Іноді сталевий лист ставлять тільки з зовнішньої сторони. Це економно, але дуже сумнівно щодо безпеки. Добре, якщо з обох сторін каркаса буде знаходитися метал. Випускають також моделі з додатковим листом сталі, розташованим між двома основними. Вони забезпечують підвищену безпеку, але доречні не завжди.

Кращі виробники металевих дверей рекомендують звертати увагу на ділянку, де розташовані замки. Вони при зломі будуть піддаватися особливому впливу. Краще підсилити їх додатковими сталевими або навіть бронепластинами. Це значно підвищить рівень захисту, навіть якщо для виготовлення полотнища використовувалися не самі товсті листи металу.

Ребра жорсткості

Максимальну міцність і здатність чинити опір механічним впливам полотну дають ребра жорсткості, вони знаходяться всередині конструкції. Можуть розташовуватися горизонтально, по діагоналі або вертикально. Кількість їх різна, але не може бути менше трьох. Велике число ребер збільшує вагу, а це не завжди виправдано.

Виготовляють деталі з куточка і труби прямокутної форми. Вони надійні, але масивні. Відомі виробники ставлять ребра з прокату зі складним профілем. Він дуже міцний, але має невелику вагу. Це дозволяє підсилити виріб і при цьому не погіршити його. Кращі вхідні металеві двері необов’язково повинні мати більшу масу, важливо, щоб її елементи були високої якості. Тому краще вибирати продукцію перевірених виробників.

Петлі і їх різновиди

Значний дверний елемент. Якщо вибрати його неправильно, не врятує ні найскладніший замок, ні міцне сталеве полотно. Петлі бувають двох видів.

1. Відкриті або накладні. Проста і досить надійна конструкція. Добре витримує вагу полотнища, використовується для масивних систем. Їх ціна помітно нижче, ніж у аналогів. Це пояснюється простою технологією виготовлення. Під відкриті петлі не потрібно облаштовувати посадочні місця, використовувати порожнистий профіль під прихований механізм. Головний мінус - доступність. Такі петлі розташовані на виду і можуть бути розрізані.

Цей недолік можна нівелювати різними способами. Наприклад, вибрати петлеву групу з провертати штифтами, виготовлену із загартованої сталі. Розкрити її складно. Інший шлях - установка протизнімних ригелів. Коли замок закривається, вони входять в пази. У такому положенні зняти полотнище стає неможливо. Тип петель визначає стійкість конструкції до злому. Прихований механізм надійніший, але при цьому збільшується ризик його заклинювання. Відремонтувати його буде складно.

2. Приховані. Багатоскладові шарніри, доступу до яких зовні немає. Це їх значуща перевага, оскільки зрізати такі петлі неможливо. Однак у прихованих елементів є недоліки. Перш за все, це необхідність частих регулювань, що обумовлено їх конструкцією. Такі петлі часто скриплять і з часом просідають під вагою полотна. Небажано вибирати їх для дуже важких виробів. Але якщо все-таки це необхідно, при масі понад 200 кг підбирають якісні елементи. Інакше довго вони не прослужать.

Ізоляція дверної системи

Вхідна група повинна не тільки захищати від несанкціонованого проникнення, але і бути перешкодою для шуму, холоду і неприємних запахів. Все це забезпечить хороша ізоляція. Кожен виріб являє собою раму, на яку закріплені дві сталевих пластини. Між ними розташовуються ребра жорсткості, все інше - порожнечі. Їх обов’язково заповнюють відповідним ізолятором.

1. Пресований картон або папір. Найдешевший варіант, частіше зустрічається у китайських виробників. Непогано зберігає тепло. Горить, дуже гігроскопічний, вбирає вологу і втрачає свої властивості.

2. Мінеральна вата. Хороші шумо- і теплоізоляційні характеристики. Не токсичні і не горить. З мінусів: потрібно знати про те, що з часом матеріал може просісти. При попаданні води ізоляційні властивості втрачаються.

2. Пінопласт. Ефективно утримує тепло і звуки, вологостійкий. Доступна ціна. Основний недолік - легко запалюється, при горінні виділяє токсичні речовини.

3. Пінополіуретан. Хороший ізолятор. Довговічний, вологостійкий і не чутливий до перепадів температури. Може займатися.

Ізоляція дверного полотна обов’язкова, інакше холод, шум і неприємні запахи виявляться в квартирі. Краще вибрати деталі з гуми, трохи гірше себе зарекомендували силікон і поліуретан. Порожнини в профілях теж заповнюються, інакше ізоляційні характеристики помітно знизяться. Професіонали радять, вибираючи вхідні металеві двері, постукати по ній відповідним предметом з металу. Глухий звук свідчить про якісну ізоляції.

Важлива і наявність ущільнювача. Він дає щільне прилягання, тим самим захистить від неприємних запахів, шуму і протягів. У магазинах є вироби не тільки з одним, але і з двома, а іноді трьома ущільнювальними контурами. Треба знати, що це всього лише спосіб збільшення ціни продукції. Якщо вірити відгукам, одного правильно закріпленого контури ущільнювача з гуми цілком достатньо.