Порцелянова чи фаянсова: яка сантехніка краща

Сантехнічні предмети, призначені для ванної кімнати та туалету, найчастіше виконуються з порцелянового або фаянсового матеріалу. Звичайному споживачеві їх практично не розрізнити, хіба що за ціновим критерієм. Адже фаянс в рази дешевше порцеляни, тому він і більше поширений. На чому зупинити вибір, вирішувати кожному, зваживши всі плюси і мінуси.

Переваги фаянсу

1. Бездоганний зовнішній вигляд. Фаянсова сантехніка зовні практично нічим не відрізняється від порцелянових сантехнічних виробів. Той же вид, ті ж форми і той же догляд.

2. Довгостроковість використання. Фаянс досить міцний і надійний матеріал, і предмети сантехніки, виготовлені з нього, служать гранично довго. При акуратному і ощадливому їх використанні, правильному догляді, термін служби можна продовжити.

3. Ціновий фактор. Важлива і незаперечна перевага. Адже за зовнішнім виглядом нічим не відрізнити від порцеляни, а ціна відрізняється в рази. І якщо покупець обмежений у коштах, то фаянсова сантехніка стане хорошою альтернативою. А на сайті prospero-style.com.ua можна ознайомитись з чудовими виробами з італійського фаянсу, а також вигідно її придбати в компанії Prospero Style.

Переваги порцеляни

1. Природний матеріал. Тим, хто віддає перевагу якості і екологічність - фарфор стане приємним рішення у виборі сантехніки. Адже вся вона виконана виключно з природних матеріалів. І для виготовлення і виробництва потрібні великі витрати, і складний технологічний процес. Це і обумовлює досить високу вартість порцелянової сантехніки.

2. Міцність, стійкість до вологи. Завдяки процесу виробництва, спеціальному покриттю і випалу, сантехніка з порцеляни міцна, що не дає воді і бруду можливості проникати в структуру вироби. Тому, експлуатаційні терміни високі. І не тільки від забруднень захищена сантехніка. Вона міцна, не схильна до розколу після удару по неї.

3. Легкість у догляді. Гладка поверхня. Все з тієї ж причини якісного виробництва, порцелянова сантехніка чиститься дуже легко, довго не втрачає первісний вигляд. Це значно полегшує роботу господині по догляду за санвузлом, тому краще купити унітаз саме з порцеляни.

Дуже добре, що на сьогоднішній день, багато хто може дозволити вибирати між фаянсовою і порцеляновою сантехнікою. Але все ж, у кожної сантехніки є свої переваги, деякі недоліки, і вибрати одну з двох непросто. Зваживши всі моменти, припустивши вихідний результат, можна схилитися до того, чи іншого виду. Головне, щоб вона радувала, і вибір був зроблений правильно.