Переваги та недоліки Мазда 6 з пробігом

Мазда 6 другого покоління, на початку продажів, була однією з найбільш затребуваних машин у своєму класі. За більшістю параметрів, власники дуже хвалять цей автомобіль, але, як відомо, машин без мінусів зовсім - не буває. А ось які вони і на що звернути увагу перед покупкою даної моделі на вторинному ринку, зараз і спробуємо з'ясувати.

Трохи історії:

Мазда 6 другого покоління відзначила свій світовий дебют в 2007 році, на автосалоні у Франкфурті. Як і у попереднього покоління, доступні три модифікації кузова - седан, хетчбек і універсал, а ось заряджену версію MPS, після зняття з виробництва в 2007 році, вирішили не відновлювати. Модель була побудована на новій платформі GH - модернізована версія платформи GG, на якій було побудовано перше покоління моделі. Машина отримала подовжену колісну базу і збільшені габарити кузова, що дозволило закріпитися в престижному бізнес-класі.

У 2009 році, на Північноамериканському ринку, з’явилася своя версія Мазди 6, яка відрізнялася від Європейсько-Азіатської трохи більшими габаритами кузова, подовженою колісною базою і трохи іншим дизайном інтер’єру. У 2010 році, в рамках Паризького автосалону, японський виробник представив рестайлінгову модель, після якого у шістки з’явилися: нові грати радіатора, поліпшена передня і задня оптика, також трохи змінився інтер’єр.

Третє, і останнє на сьогоднішній день покоління авто, було представлено влітку 2012 року і випускається по сьогоднішній день. Друге покоління Мазда 6 оснащувалося чотирма бензиновими двигунами - 1.8 (120 к.с.), 2.0 (147 к.с.), 2.5 (170 к.с.) і 3.7 (273 к.с.), також було і два дизельних мотора об’ємом 2.0 і 2.2 літра. Всі силові агрегати оснащені ланцюговим приводом ГРМ, даний вузол досить надійний і не вимагає до себе особливої ​​уваги (заміна потрібна після 200000 км). Один з моментів, який потрібно буде зробити, це на пробігу в 120000 км - відрегулювати клапана. На цьому ж пробігу, належить заміна приводного ременя і чистка дросельної заслінки. А https://autodetal.ua/catalog/mazda/mazda-6-gh можна вигідно замовити всі необхідні запчастини до  Мазда 6.

Трансмісія

Для всіх Мазда 6 на вибір пропонувалися чотири види трансмісій - п’яти- і шестиступінчаста механіка і два типи АКПП з аналогічною кількістю передач. При підборі автомобіля з пробігом, не варто забувати, що шестиступінчастою механікою оснащувалися не всі силові агрегати, користувачі машин з мотором 1.8 - задовольняються лише пятишвідкісною. Власники машин з механічною коробкою передач досить часто скаржаться на чіткість її роботи. Наприклад, при переході з першої на другу - передача включається не дуже чітко, проблему допоможе вирішити тільки заміна синхронізаторів. Справедливості заради, варто відзначити, що нечіткі перемикання ніяк не впливають на надійність роботи трансмісії. Зчеплення має ресурс 100 - 120 тис. км пробігу. Якщо говорити про автоматичну коробку передач, то Мазда 6 - це той унікальний випадок, коли у АКПП немає ніяких недоліків.

Надійність ходової частини Мазди 6

Підвіска Мазди 6 стійко переносить всі тяготи пересування по вітчизняних дорогах, при цьому, багато компонентів спокійно виходжують більше 100000 км, за винятком пари елементів. І якщо Ви купите б / у автомобіль, в якому ще не ремонтувалася підвіска, будьте готові вкласти в даний вузол досить велику суму грошей. Наприклад, передній важіль у дилерів буде коштувати 230 у.е. Найчастіше, виходять з ладу ступичні підшипники, на 30 - 40 тис. км, стійки і втулки стабілізатора - 50 - 60 тис. км.

Велика половини власників дорестайлінгових автомобілів лаяли рульову рейку, так як після покупки машини (буквально після 30000 км пробігу), рейка починала стукати. Джерелом шуму служить втулка, яка схильна до швидкого зносу. І після звернення до дилера, по гарантії рейку не змінювали, а просто збільшували кількість мастила або міняли втулку, яка рідко доглядала до 40000 км.