Сонцезахисні окуляри для зими - стильно і корисно!

Сонцезахисні окуляри - необхідний атрибут будь-якої модниці. Величезна кількість форм, кольорів і брендів дають можливість доповнити сонцезахисними окулярами будь-який образ. Однак найчастіше ми асоціюємо цю модну штучку виключно з теплою порою року. Існує стереотип, що взимку надягати сонцезахисні окуляри безглуздо і навіть дивно. Але чи так це насправді? Давайте розбиратися.

Чи носити чи сонцезахисні окуляри взимку

Відповідь на це питання давно дане офтальмологами: носити сонцезахисні окуляри взимку часом важливіше, ніж влітку! І ось чому: окуляри захищають наші очі від агресивного впливу зовнішнього середовища, і в тому числі від ультрафіолетових випромінювань. В нашій широті зимові сонячні дні зовсім не рідкість. А з огляду на низько стояче над горизонтом сонце і іскристий сніг, що відображає його промені, можна тільки здогадуватися, якому серйозному навантаженню в результаті піддаються наші очі! Очі втомлюються, починають хворіти, відчувається різь і рясна сльозотеча, викликана зниженням функції сальних залоз, згубним морозом і вітром. Крім того, тривалий вплив яскравого світла на сітківку ока може викликати її відшарування, а також помутніння кришталика.

Також до погіршення здоров’я додаються і проблеми з макіяжем - навряд чи макіяж очей збережеться красивим, як і при виході з будинку, якщо очі від сонця і вітру сльозяться і доводиться постійно жмуритися!

Всіх цих неприємностей можна уникнути, вибравши хороші сонцезахисні окуляри. А допоможе нам у цьому інтернет магазин leksopt.com.ua, де представлено широкий асортимент якісних стильних моделей по найкращій вартості. Заходіть по посиланню солнцезащитные очки интернет магазин ЛЕКСОПТ зараз пропонує чудові знижки!

Як вибрати сонячні окуляри для зими

Вибір сонцезахисних окулярів для зими - непроста справа. І багато хто звертає увагу в першу чергу не на захисні властивості окулярів, а на їх дизайн і ціну. Часто таке поверхове ставлення може призвести не тільки до поганої захисту очей, але навіть нашкодити здоров’ю. Отже, про все по порядку.

Міф 1: Чим темніші скельця окулярів, тим сильніше вони захищають очі від ультрафіолетового випромінювання.

Ця помилка одне з найпоширеніших. Насправді ж навіть найтемніші окуляри можуть абсолютно не виконувати захисних функцій, а саме - не перешкоджати проникненню ультрафіолетового випромінювання. Навпаки, коли ми дивимося крізь темне скло, зіниці розширюються і стають більш сприйнятливими до ультрафіолету. А значить темні лінзи окулярів без захисного УФ-фільтра - не найкраща покупка.

Міф 2: Окуляри з прозорим або кольоровим склом створені для краси і не захищають очі.

Це твердження дійсно тільки в тому випадку, якщо на окулярах не стоїть маркування СЕ, що припускає один з 5 ступенів захисту від УФ-випромінювань і що означає відповідність європейським стандартам. Вибирайте окуляри з номером захисту в 2-3 одиниці, вони чудово підійдуть для міста.

Міф 3: Модель і розмір окулярів не має значення, головне - щоб вони ефектно виглядали і були в моді.

Безумовно, гарний дизайн і актуальна форма окулярів - важливий фактор, але не основний. Якщо окуляри занадто малі чи великі, а форма не підходить вам, то великий ризик того, що вони не забезпечать вам повний захист від УФ-променів.

Міф 4: Матеріал, з якого виготовлені лінзи окулярів, впливає тільки на ціну.

Це не зовсім так, від матеріалу залежать перш за все функції. Наприклад, окуляри зі скляними, поляризованими лінзами знижують вплив яскравого світла на сітківку очей, також вони мають антивідблискний ефект і більш довговічні. Крім цього, кольори крізь поляризовані скла більш яскраві і контрастні. Однак окуляри зі скляними лінзами більш травмонебезпечні і більше важать. Саме тому для людей, які ведуть активний спосіб життя або займаються спортом рекомендується носити окуляри з полікарбонату.

Міф 5: Оправа виконує виключно декоративну функцію. В окулярах головне - лінзи.

Так кажуть люди, які жодного разу не стикалися з незручними окулярами, де оправа здавлює перенісся або ж механізм не досконалий і погано їх фіксує на голові. І, мабуть, сама необдумана покупка, яку тільки можна зробити взимку - це купити сонцезахисні окуляри з металевою оправою! Як відомо метал швидко охолоджується, а значить при низьких температурах носити такий аксесуар ви не зможете. Тому вибираємо пластикову оправу. Не дарма практично всі сонцезахисні окуляри, представлені в зимових колекціях модних дизайнерів, виконані саме в пластиковій оправі.