8 трендів в дизайні упаковки кондитерських виробів

Упаковки для солодощів давно перетворилися в маленькі шедеври і допомагають збільшити продажі. Давайте розберемо основні тренди в дизайні упаковок на прикладах успішних марок.

Створення дизайну упаковки може перетворитися в колаборації декількох брендів. Так нещодавно об’єдналися модний будинок Donna Karan і французька кондитерська Laduree. Разом вони розробили вишукану і лаконічну коробку з мигдальним печивом Macaroon.

В свою чергу магазин МЯТА теж добре знає, як привабити споживача і виділити вашу упаковку на тлі конкурентів. Замовляйте тут «смачну» упаковку, вона максимально зручна, надійна, красива і безпечна!

Основні тенденції в дизайні упаковки кондитерських виробів

1. Ніяких надмірностей. Мінімалізм у всьому. Преміум-продукти не потребують зайвого подання. На упаковці зображений один логотип, відсутні додаткові елементи. Коробка часто прозора і презентує виріб у всій красі.

2. Екологічність. На темі eco-friendly грають всі великі гравці на ринку. У рекламних компаніях повсюдно використовується посил про натуральність продукту і його упаковки. Таким чином, бренди займають важливу соціальну нішу, і підвищують лояльність клієнтів. Підкреслити екологічність упаковки допомагають не тільки матеріали, такі як картон, але і обрана палітра кольорів. Пастельні кольори (перевага жовтих, зелених і коричневих відтінків) підкріплюють обраний напрям бренду.

3. Авторські рядкові шрифти. У кожного бренду свій унікальний шрифт логотипу та слоган. Елементи фірмового стилю розроблені спеціально під ТМ. Сьогодні малі шрифти продовжують набирати популярність. Вони створюють ілюзію, ніби напис зроблено від руки.

4. HandMade. Солодощі без хімії і консервантів, приготовлені вдома або в маленьких цехах, користуються популярністю в усьому світі. Великі виробники вирішили зіграти на цьому і використовують мінімалістичні упаковки з відсиланням до натуральних продуктів, які є на кожній кухні. Підкріпити відчуття домашньої продукції допомагають рукописні шрифти і storytelling на етикетках. Вартість дизайну етикетки в кожному випадку розраховується окремо. Найчастіше на таких етикетках коротко розповідається історія створення бренду, є вітання від автора / кондитера.

5. Індивідуальний дизайн. Бренди намагаються знайти підхід до кожного покупця. Клієнт вибирає солодкість, яка відповідає його почуттям та емоціям прямо зараз. Відомий бренд шоколадних батончиків - Snickers пропонує покупцеві вибрати упаковку за настроєм або ступеня голоду. Схожий варіант пропонує і Nutella.

6. Інтерактивний дизайн. Великі бренди намагаються звертатися до кожного покупця отдельно.Такой підхід сприяє інтерактивному дизайну упаковки. Очікується поява динамічних логотипів, які дозволять кожному клієнтові підібрати свій варіант. Слогани з упаковок будуть і далі пропонувати покупцеві щось виграти, поділитися інформацією про продукт в соціальних мережах або фанів взаємодія з упаковкою.

Наприклад, ось така упаковка печива, яка перетворюється в маску.

А от ще оригінальна коробочка з цукерками. Коли ви її відкриваєте, щоб взяти солодощі, симпатична мордочка Polly набуває забавного виразу.

7. Жартівливі меседжі. Останнім часом дуже популярні банки з пластика, в які виробники поміщають різні солодощі. Етикетки намагаються перевершити один одного: пропонують купити «Мішок щастя», «Пілюлю здоров’я» та інші привабливі речі. До нематеріальних цінностей можна віднести і шоколадки, які можна подарувати друзям по самих незвичайних приводів.

8. Продукт-подарунок. Багато виробників пропонують оригінальні варіанти солодощів в подарунок. Красиві і складні форми, дорогі матеріали і розкіш в кожній деталі. Незважаючи на широкий попит на мінімалізм в оформленні та екологічність матеріалів, не здають свої позиції бляшані красиві банки з-під печива. Вони в минулому десятилітті були предметом колекціонування, не піднімається рука викинути їх і сьогодні!