Тонкощі вибору бойлера

У багатьох містах України часто відключають гарячу воду для проведення ремонтних робіт, які інколи затягуються на довгі місяці. Та й у зв'язку з підвищенням тарифів, гаряча вода поступово перетворюється в розкіш. Виходом зі сформованої ситуації може бути покупка бойлера, який забезпечить необхідною кількістю гарячої води. Але як правильно вибрати цей прилад, з урахуванням всіх нюансів?

Перш за все, потрібно визначитися з об’ємом бойлера. Наприклад, якщо в будинку проживає троє людей, користуючись душем, двома кранами і ванною, прилад можна брати об’ємом до 100 літрів. В такому випадку швидкість нагрівання підійде - 90 градусів за 2 години.

Якщо ж члени сім’ї дуже люблять приймати ванну, то обсяг і потужність бойлера повинні бути більше. Загалом, з кількості людей в сім’ї можна зробити наступні розрахунки:

1-2 людини - 50-80 літрів;

3 людини - 80-100 літрів;

для 4-5 осіб - 100-120 літрів;

для 5-7 осіб - 120 150 літрів.

В інтернет-магазині santehservis.dp.ua ви можете купить бойлер потрібного об’єму, до речі саме зараз багато моделей пропонуються з суттєвими знижками, поспішайте!

Бойлер: конструктивні відмінності

Після того, як ви визначилися з кількістю води, яку буде витрачати сім’я, то можна приступати до вибору пристрою.

Електричні бойлери діляться на два види: Накопичувальні (ємні) і проточні (компактні).

1. Накопичувальні - містять в собі певну кількість води і періодично підігрівають її до встановленої температури. При покупці такого бойлера важливо вибрати правильний обсяг. Апарат з зайвим обсягом буде нагрівати «зайву» воду, а отже і споживати більше електрики.

2. Конструкція проточних бойлерів передбачає нагрів безпосередньо в процесі проходження води по контуру обігрівача. Але нормально працювати апарат буде тільки за умови, що відкритий тільки один кран. Якщо ж включити воду в декількох точках, то бойлер не встигне її підігріти. Найпростішого проточного бойлера вистачить хіба що лише для миття посуду, а от щоб підігріти воду для душа, знадобитися більш потужний апарат, від 6 кВт.

Який вибрати тен

Водонагрівачі бувають з мокрим теном і сухим. Вважається, що з сухий тен краще, тому що прямого контакту з водою немає, а значить він довговічніший. При цьому ціни будуть дорожчі. Більшість сучасних моделей оснащені сухими тенами, які знаходяться за стінкою бака. Це має свої плюси: менше ймовірності перебоїв, на приладі не утворюється накип, а сам нагрівач служить довше.

Бойлери з мокрим теном коштують дешевше, але при цьому апарат довше нагріває воду і більше схильний до поломки.

Додаткові функції

Для зручності у використанні бажано, щоб бойлер мав наступні функції:

- Терморегулятор, який дозволяє контролювати температуру води в баку.

- Високоякісна теплоізоляція для збереження температури в бойлері протягом тривалого часу.

- Магнієвий анод. Він дозволить уникнути сильної накипу всередині, а тієї, яка з’явиться, додасть пухку форму.

Ризики використання

Головна проблема використання бойлерів - застаріла проводка. У старих будинках електричні мережі не готові до таких навантажень. При цьому в нових будинках проблем з установкою водонагрівачів не виникне.