В Японії створили “розумний” спортивний костюм, який заміняє тренера

У Токійському університеті винайшли особливий одяг для тих, хто стежить за здоров'ям і спортивною формою. Як повідомляє Tech Insider, розробка дослідників виглядає як легка спортивна куртка на блискавці, але в тканину вбудовані 14 сенсорів, які відстежують положення плеча, грудної клітини, ліктів і зап'ясть.

Дані збираються, аналізуються, а після цього «розумний» спортивний костюм бере на себе функції індивідуального тренера, підказуючи потрібні ритм, швидкість, тривалість виконання вправ.

Куртка відстежує пульс, температуру тіла, напругу м’язів, підказує, які вправи необхідні для отримання красивої фігури. Одночасно «розумний» одяг дає рекомендації, яких рухів уникати, щоб не отримати травму під час тренування. Передбачається, що використовувати новинку можуть ті, хто займається бігом, йогою, велосипедним спортом або активно грає в гольф.

Матеріал для спортивного одягу, який дослідники називають «електронна шкіра» являє собою текстиль, куди інтегровані сенсори і провідники. «Кожен з датчиків і розтягуються провідників ізольований, тому стійкий до впливу поту і вологи. Виріб зручно, довговічне і може стиратися в машинці », - кажуть розробники.

В майбутньому сферу використання «розумного спортивного костюма» планується розширити. За допомогою такого одягу можна дистанційно збирати дані про стан здоров’я пацієнтів. Також одяг подібного типу знадобиться деяким категоріям робітників, які виконують складні завдання, наприклад, промисловим альпіністам, задіяним в висотних роботах.

Щось подібне розробляють і індійські винахідники, котрі збирають кошти на запуск в масове виробництво лінійки «розумного» спортивного одягу Tracky. Цей тренувальний одяг покликаний замінити фітнес-трекери, смарт-браслети і годинник, і сам вміє відслідковувати самопочуття користувача під час тренувань, а також, вимірювати показники організму.

Комплект одягу Tracky складається з компресійних штанів і футболки з вбудованими датчиками. Одягнувши «розумний» спортивний костюм, користувач зможе відслідковувати виконувані вправи, отримувати дані про частоту серцевого ритму, диханні і температурі тіла. Вся зібрана костюмом інформація перенаправляється на спеціальне мобільний додаток, яке власник повинен попередньо встановити на свій смартфон.

Розробники вважають, що такий підхід допоможе не тільки контролювати фізичну активність зручним і звичним способом, через смартфон, але й посприяє поліпшенню техніки і підвищенню ефективності тренувань.

Шукаєте хороший зимовий чоловічий спортивний костюм? Інтернет-магазин Versal тут пропонує широкий асортимент якісних комфортних, стильних моделей різних розмірів, фасонів і кольорів. Ціни доступні, для оптовиків спеціальні вигідні пропозиції.