Критерії вибору тротуарної плитки

Якщо у вас є будинок або дача, ви то напевно часто замислювалися про те, як облагородити і прикрасити свій двір, але не могли вибрати відповідний спосіб. За допомогою тротуарної плитки можна створити акуратні доріжки, комфортну парковку, місце для відпочинку і багато іншого!

Все це зробить прибудинковий простір зручним і затишним. Крім того, тротуарна плитка досить довговічна. Разом з тим, дуже важливо поставитися до покупки плитки з усією відповідальністю і придбати дійсно якісний товар. Саме такий пропонує компанія ZAVODFEM, підприємство, яке спеціалізується на випуску і укладанні сучасної тротуарної плитки, бордюрів, гранітної бруківки. На сьогоднішній день Завод ФЭМ по доступній вартості готовий запропонувати покупцям ці будматеріали різних форм, розмірів, кольору і фактури.

Яку тротуарну плитка вибрати: основні особливості матеріалу

Тротуарна плитка - матеріал, який використовується для обробки доріжок, присадибних ділянок тощо. Основна функція плитки - це естетичне перетворення території. Більшість людей помиляється, вважаючи, що тротуарна плитка і бруківка не мають відмінностей. Однозначно те, що у них багато спільного, і їх функції схожі, але існують і відмінні риси. Тротуарна плитка не обмежена будь-якою формою, в той час як бруківка зазвичай виготовляється у формі цеглинок.

Ці види покриття мають різні співвідношення пропорцій. Крім того, бруківка завжди товстіша за тротуарну плитку, що дозволяє використовувати першу для обробки ділянок з підвищеним навантаженням. Саме тому бруківкою викладають жваві міські площі, тротуари і вулиці зі значною прохідністю, а для приватної ділянки підійде тротуарна плитка. Але яку краще вибрати? Питання не просте!

При покупці тротуарної плитки слід звертати увагу на наступні моменти:

1. Вибір форми, кольору і малюнка залежить тільки від ваших уподобань. Рекомендується орієнтуватися на ландшафт двору. Найкраще мати точне уявлення про те, чого ви хочете домогтися, а для цього необхідно розробити дизайн власної ділянки. Такий підхід допоможе зрозуміти, якої форми тротуарну плитку вибрати, яке забарвлення і візерунок буде більш гармонійно виглядати саме в вашому дворику.

2. Зручність і легкість монтажу. Перед тим як вибрати тротуарну плитку, зверніть увагу на технологію її укладання. Віддайте перевагу тим матеріалам, монтаж яких буде під силу саме вам, щоб не ускладнювати завдання.

3. Екологічність матеріалу. Тротуарна плитка постійно піддається природним впливам, в тому числі і сонячним променям. Природно, що нагрів шкідливих речовин не принесе користь здоров’ю, тому уважно ознайомтеся зі складом перед покупкою тротуарної плитки.

4. Довговічність матеріалу - дуже важливий пункт для тих, хто вирішив вибрати тротуарну плитку. Дворові доріжки та майданчики будуть неминуче піддаватися як механічним впливам, так і природним. Спека, мороз, волога - це не весь список факторів, які можуть негативно вплинути на матеріал! Для того щоб уникнути цього, необхідно купувати якісну тротуарну плитку. І вибирати її потрібно, орієнтуючись на спосіб виготовлення.

5. Інший значущий фактор при покупці тротуарної плитки - ознайомлення з документами. Перед тим як вибрати плитку, попросіть у продавця сертифікат відповідності товару. Такий документ доводить, що вибране покриття виготовлені в відповідно до встановлених норм.

Ознайомтеся і з висновком про випробування обраного тротуарної плитки. У такому документі має бути зазначено дуже важливі характеристики: міцність, термостійкість, водостійкість, клас бетону і т.д. Чесний продавець, якому нема чого приховувати, завжди готові продемонструвати потрібні папери, а відмова наводить на думку про низьку якість пропонованого товару.