Як збільшити кількість колагену в організмі, і для чого це потрібно

Колаген потрапив в незліченну кількість товарів для краси і здоров'я. Але чи дійсно ефективно працює це?

Колаген - одне з наймодніших слів про красу і здоров’я на даний момент, і на те є вагома причина: він є найряснішим білком в нашому тілі, надійним будівельним матеріалом для шкіри, кісток, суглобів, зв’язок і багато чого іншого.

Фібробласти - клітинні “колагенові заводи” в вашій шкірі - докладають усіх зусиль, щоб виробляти колаген кожен день. Проблема в тому, що вже в ваші 20 років виробництво сповільнюється, що в кінцевому підсумку призводить до провисання шкіри, появи тонких ліній і навіть складок!

Так як же повернутися до створення більшої кількості цих хороших речовин? Найефективніший метод - це коллагенарій в центрі косметології Nika Beauty (Кривий Ріг). Даний апарат оснащений спеціальними лампами, що випромінюють заданої довжини хвилі цілюще червоне світло. Воно глибоко проникає в шкіру, тим самим стимулює клітинний розподіл і формування нових волокон колагену. Ви можете перейти на сторінку сайту центру nikabeauty.kr.ua, де дізнаєтесь більше про цю, та інші ефективні методики, здатні суттєво покращити стан вашого обличчя, тіла, волосся, нігтів.

А що ще потрібно зробити для збільшення кількості колагену в організмі?

Глибока шкіра

Актуальні креми з колагеном звучать як хороша ідея, але більшість молекул занадто великі, щоб проникати в епідерміс, говорить дерматолог з Нью-Йорка Давав Бханусалі. Шукайте натомість своїх старих друзів - ретиноїди. Вони сприяють відкладенню колагену і обміну клітин, що освітлюють шкіру, зменшують тонкі лінії і розмір пор.

Захистіть себе

Куріння і УФ-промені виробляють вільні радикали, які руйнують колаген. Уникайте обох несприятливих чинників, і носіть сонцезахисний крем.

Їжте правильно

Дотримуйтесь багатої білком, добре збалансованої дієти. Фахівці пропонують продукти з високим вмістом вітаміну С, такі як фрукти, помідори і солодкий перець. Цей антиоксидант захищає шкіру від активних форм кисню, вільних радикалів, які можуть пошкодити організм.

Випийте “чашку надії”

На сьогоднішній день різноманітні колагенові напої, порошки та добавки заполонили ринок, і попередні дослідження показують, що вони дійсно можуть працювати. Але дослідники не впевнені в якості, кількості поглиненого після травлення і місця, де колаген потрапляє в організм. Пийте свіжі соки, їжте більше овочів і білків, а також відмовляйтеся по можливості від цукру і солі.