Apple збирається стати лідером ринку 5G смартфонів

На початковому етапі глобального впровадження 5G-технології беззаперечним лідером на ринку смартфонів з підтримкою передового стандарту стала Samsung. Однак експерти Strategy Analytics вважають, що вже в 2020 році південнокорейського гіганта потіснить Apple, яка в наступному році представить три 5G-версії iPhone.

Проблеми з айфоном? На сайті https://service88.com.ua/services/repair-iphone/ ви зможете залишити заявку на ремонт, а також отримати безкоштовну консультацію. Досвідчені фахівці харківського сервісного центру Service88 якісно, швидко і без зайвих переплат відремонтують ваш iPhone.

Хоча Apple вийде на ринок 5G-смартфонів набагато пізніше Samsung і Huawei (анонс iPhone з 5G очікується лише в третьому кварталі 2020 року), аналітики вірять, що через рік американський вендор стане домінуючим гравцем в цьому сегменті.

“З трьома новими 5G-моделям, запланованими на наступний рік, Apple потрібно буде просто домогтися таких же темпів апгрейда iPhone, як в поточному році, щоб зайняти лідируючі позиції”, - коментує прогноз старший аналітик Strategy Analytics Вілле-Петтері Уконахо (Ville-Petteri Ukonaho).

Втім, фахівці попереджають, що перемога Apple може виявитися нетривалою. У більш довгостроковій перспективі Samsung знову перехопить пальму першості на ринку 5G-смартфонів в силу свого домінуючого положення в галузі і ширшого асортименту 5G-пристроїв з моделями різного цінового діапазону.

Говорячи про Huawei, аналітики додали, що торгове ембарго, оголошене владою США, стримує продажі її 5G-смартфонів. Huawei панує у себе на батьківщині, в Китаї, і, по всій видимості, така ситуація збережеться надалі. Поки санкції Вашингтона залишаються в силі, перспективи китайського вендора в плані реалізації 5G-смартфонів в інших країнах будуть обмежені, переконані в Strategy Analytics.

Варто відзначити, що раніше про підготовку Apple до випуску першого iPhone з 5G дізналося японське ділове видання Nikkei. Обізнані джерела розповіли, що в 2020 році Apple випустить три нових смартфона з вбудованим 5G-модемом X55 виробництва компанії Qualcomm. Також один із співрозмовників заявив, що Apple має намір поставити не менше 80 млн апаратів з підтримкою мереж п’ятого покоління.

Крім того, в недавньому прогнозі Qualcomm ринкові експерти теж розглянули натяк на прийдешній вихід 5G-версії iPhone в 2020 році. Фінансовий директор Qualcomm Акаш Палхівала (Akash Palkhiwala), який виступив на конференції з інвесторами, заявив, що в наступному році буде два ключові моменти для ринку чіпів з підтримкою 5G. Перший настане навесні - в цей час Samsung і ряд китайських брендів зазвичай анонсують свої новинки. Другий відбудеться восени, “коли наступна група флагманських пристроїв отримає підтримку 5G”, сказав топ-менеджер. Саме восени Apple зазвичай презентує свої новинки.

В Qualcomm вважають, що в 2020 році на глобальний ринок надійде в цілому 200 млн 5G-смартфонів.