Поради по догляду за махровими рушниками

Якщо ваш махровий рушник став жорсткими і колючими, або перестав вбирати вологу, значить ви не правильно за ними доглядаєте. Краса махрових виробів, м'якість ворсинок залежить не тільки від складу тканини, але і від жорсткості води, в якій перуть речі, від якості порошку і кондиціонера.

Махрові рушники, якщо вони дійсно якісні, а такі можна придбати на сайті cedra.com.ua ТМ «Cedra», прослужать вам до десяти років, а може і довше, але якщо правильно за ними доглядати. Господині нерідко в догляді за махровими рушниками припускаються помилок, що призводить до їх жорсткості, а користуватися рушником стає не особливо комфортно. Ми пропонуємо вашій увазі кілька порад по догляду за махровими рушниками, щоб вони довгий час радували вас своєю пухнастою і м’якістю.

11 лайфхаків по догляду за махровими рушниками

1. Періть рушники при температурі 40 ° С.

2. Махрові рушники необхідно ретельно виполіскувати, тому при пранні в пральній машині виставляйте програму з додатковим полосканням.

3. Використовуйте капсули або рідкі засоби для прання.

4. Махровий рушник не втратить свою пухнастість, якщо прати його в спеціальному мішку для прання.

5. Кондиціонер для ополіскування вибирайте той, в складі якого є силіконові добавки: вони повернуть виробу м’якість і допоможуть її зберігати тривалий час.

6. Віджимайте рушники на низьких оборотах (400 об / хв).

7. У відсік для порошку додавайте столову ложку оцту для пом’якшення води. Є ще один спосіб для прання та пом’якшення - господарське мило. Якщо немає рідкого господарського мила, то натріть трохи на тертці і додайте до порошку. І вода стане м’якшою, і білизна відпирається краще.

8. Не можна сушити рушники на відкритому сонці: від пересушування вони стануть дуже жорсткими і користуватися ними буде некомфортно.

9. Щоб виріб не втратив форму, а петлі розпушились, перед вивішуванням виріб слід гарненько струснути.

10. В догляді за махровими рушниками відмовтеся від праски, щоб петельки не зімнулися. Краще використовуйте відпарювачі, завдяки якому махровий рушник стане більш м’яким і пухнастим.

11. Якщо ваші махрові речі вимагають відбілювання, то купіть кисневий відбілювач. Він не містить хлор, котрий руйнує ворсинки махрових виробів. Майте на увазі, що від хлору структура нитки стоншується, втрачається м’якість і ворсинки втрачають роль губки.