Веб-студія чи фрілансер: кому варто довірити розробку сайту

Рано чи пізно, будь-яка поважаюча себе компанія, що прагне досягти успіху приходить до вирішення створення власного сайту, порталу або інтернет-магазину. Яким же чином вирішити настільки важливе завдання?

Суть цього питання полягає в тому, кому доручити виконання цього завдання. Загалом, існує три найпоширеніших шляхи вирішення цієї проблеми:

1. Ви можете створити сайт своїми силами, але цей варіант підходить лише в тому випадку, якщо Ви маєте в своєму розпорядженні достатні уміння і навички, необхідними для реалізації цього завдання.

2. Ви можете звернутися за допомогою до віддаленого фахівця (фрілансера), але цей варіант не можна назвати надійним, так як такий співробітник працює віддалено, і без особливих зобовязань.

3. І третій, мабуть найкращий варіант, це замовити створення сайтів в професійній веб-студії, для прикладу, Alex+, де Вам зможуть гарантувати якість і готовність сайту згідно з чітко обумовленими термінами і вартістю.

А тепер давайте докладніше розглянемо переваги і недоліки фріланса і Веб-студії, та визначимо, де ж найкраще замовляти розробку сайту для своєї фірми або компанії.

Фріланс

Одна з головних переваг фрілансу, це звичайно ж вартість, яка, тим не менше, буде помітно нижчою, ніж якби ви замовляли розробку сайту в студії. У більшості випадків, замовник зупиняє свій вибір на фрілансі, керуючись саме економією бюджету на створенні сайту. Однак така економія, насправді, може бути тільки умовною і не виправданою. А все тому, що фрілансер не є Вашим найманим працівником, а отже відповідальність за виконання завдання він несе мінімальну.

Ніхто не зможе Вам гарантувати, що через кілька днів віддалений працівник не випаде з робочого процесу і не буде повертатися до нього протягом декількох днів, що, до речі, не рідкість. В такому випадку у Вас буде простій і Ви просто будете вимушений втрачати час і гроші в зв’язку з тим, що замовлення не було виконане вчасно. Це звичайно не означає, що всі віддалені працівники так вчиняють, але, вибираючи цей шлях, потрібно бути до цього готовим.

Якщо Ви все ж вирішили скористатися послугами віддалених фахівців, то візьміть до уваги наступні поради:

- звертайтеся за допомогою до перевірених фахівців. Кращим варіантом буде фрілансер, у якого Ви або хтось із Ваших знайомих вже замовляли розробку сайту;

- обов’язково вивчіть відгуки замовників, рейтинг і статистику віддаленого фахівця, якщо такі є;

- коли починаєте працювати з фрілансером, не виключайте можливості договірних відносин, це дасть Вам невелику підстраховку.

Веб студія

Беззаперечна перевага студії, зокрема згадуваної вище Alex+ - це комплексний підхід у створенні сайтів. Суть цього полягає в тому, що процес створення сайту розділяється між фахівцями, кожен з яких виконує свою, вузькоспеціалізовану роботу. Таким чином, студія може гарантувати створення сайту на найвищому рівні, чого, в свою чергу, не може Вам гарантувати фрілансер.

Більш того, студія - це злагоджена команда з програмістів, дизайнерів, копірайтерів, які працюють разом, так би мовити в одній «упряжці» і в разі, якщо для економії коштів Ви вирішите задіяти в розробці свого сайту кілька фрілансерів, то це, швидше за все, не поліпшить якість проекту, а навпаки призведе до появи додаткових проблем.

Крім цього, комплексний підхід веб-студії має на увазі не тільки якісну розробку сайту, але і подальшу підтримку і розвиток вашого ресурсу, що є ще однією важливою перевагою студії.

Висновок

Який з варіантів вибрати, вирішувати звичайно тільки Вам, єдине на що хотілося б звернути Вашу увагу, так це те, що створення сайту - це дуже важливий крок, який згодом позначитися не тільки на іміджі Вашої компанії, але і буде робити істотний вплив на обсяги продажів і зростання клієнтської бази. Саме з цього так важливо знати, хто буде здійснювати розробку і запуск Вашого Інтернет проекту.