Чистота без турбот, або як вибрати клінінгову компанію

Ніщо не стоїть на місці, і сервісні послуги в тому числі. З плином часу з'являються все нові і нові системи господарських та інших служб, потреба в яких диктує ринок. До таких, відносно молодих послуг і зараховується клінінг.

Говорячи звичними словами, клінінг - це прибирання. Але прибирання професійне, з використанням особливих хімічних засобів і технічних пристосувань. Спеціальні пилососи, полірувальники підлог, обладнання для миття під тиском, особливі спреї, абсорбуючі розчини та дезінфікуючі рідини - це далеко не повний арсенал працівників клінінгової компанії. Такий арсенал є в розпорядженні компанії «Хлопот.Нет», а тому можете не сумніватися, уборка офісів, чи інших приміщень буде виконана на найвищому рівні!

Надана послуга включає не просто традиційне сухе або вологе прибирання, а цілий комплекс заходів по наведенню чистоти в офісному або житловому приміщенні. Сюди входить і чищення фасадів, і миття вікон, як зсередини, так і зовні, і прибирання снігу на прилеглій території, і вивіз сміття. Завдяки такому універсальному підходу діяльність подібних організацій буде затребувана завжди. Залишилося тільки визначитися, яка клінінгова компанія зможе надати найбільш повний комплекс послуг?

Критерії вибору клінінгових компаній

Для початку виберіть кілька компаній, які надають відповідні послуги в вашому місті. Перший відбір найчастіше проводиться по інтернету. Тому зверніть увагу, наскільки насичений сайт клінінгової фірми інформацією: чи вказано, які саме види послуг надаються, чи є серед них ті, які вам необхідні. Наприклад, хімчистка м’яких меблів і килимів, полірування гранітних підлог, прибирання прилеглої території, роботи на висоті, якщо у вас промислова будівля, в якій потрібно помити вікна, та інше.

Крім цих відомостей перевірте наявність відгуків від клієнтів. Зрозуміло, вони повинні бути «живими», тобто реальними - на це вказує розгорнення коментаря, згадка видів прибирання, які здійснювала компанія для клієнта, вказівка ​​на будь-які помилки при проведені роботи, оцінка співвідношення якості результату і вартості послуг.

Після першого заочного знайомства зробіть кілька дзвінків в відібрані за списком організації. Запам’ятайте: ні одна солідна клінінгова компанія не озвучить вам при першій же розмові точну підсумкову суму за свої послуги. У кращому випадку, це буде вартість прибирання квадратного метра, а кінцевий результат може бути підрахований тільки після повного і точного обговорення видів майбутніх робіт, площі, що прибирається приміщення і ступеня забруднення. Не дивуйтеся такому підходу, часто ціна разового наведення порядку після ремонту суттєво відрізняється від вартості регулярного щотижневого прибирання приміщення тієї ж площі.

Важливі аспекти співпраці з клінінговою службою

Зустріч з менеджером клінінгової компанії - найважливіший момент при виборі постачальника послуг. Спеціаліст оцінить стан приміщення, площу поверхонь, які потребують особливого ​​прибирання - скла, вітражів, фасадів. З ним ви обговоріть необхідність хімічної чистки текстилю - килимів і м’яких меблів. Миття стелажів, прилавків, вітрин, шаф, жалюзі, навіть стель - все це обговорюється детально. Можна вибрати як комплексне прибирання приміщення, так і окремі його види або комбінувати обидва варіанти. Наприклад, щоденне вологе прибирання, щотижнева чистка килимового покриття і щомісячне миття вікон.

Не переживайте, що ви забудете про якусь несуттєву, на ваш погляд, дрібницю. Досвідчені співробітники клінінгової служби самі підкажуть, що саме в вашому приміщенні потребує прибирання і ретельного чищення.

Поцікавтеся у менеджера, яким чином відбувається прибирання сміття після проведених робіт. Як не сумно, але цей пункт стоїть на окрему згадку. Тому неодмінно потрібно уточнити, чи прибирає за собою сама компанія або вивезення сміття за межі вашої території повинне здійснюватися окремо.

Після обговорення всіх тонкощів і нюансів настає підписання договору. Обов’язково перевірте в ньому наявність пункту про відшкодування шкоди, заподіяної як в процесі надання послуг, так і в результаті їх неправильного проведення. Наприклад, якщо в ході збирання буде розбита вітрина або через пару днів після використання особливо агресивних чистячих засобів розповзеться обшивка на м’яких меблів. Зрозуміло, при співпраці з досвідченими компаніями цей ризик зведений до мінімуму, але додаткова страховка ще нікому не завадила.

З особливих клінінгових послуг варто відзначити кілька. Наприклад, багато компаній пропонують дезінфекцію поверхонь - ця процедура особливо актуальна для кафе, ресторанів, салонів краси. Є сезонна послуга з прибирання та вивезення снігу з прилеглої території та даху будівлі. Ну і звичайно, прибирання і вивезення побутових відходів. Простіше доручити все це одній компанії, ніж наймати для кожного виду робіт різні служби.