Проблеми з автомобільним турбокомпресором: основні симптоми і причини несправностей

Кожен власник автотранспортного засобу, на якому встановлені турбіни (турбокомпресор), знає, що втрата тяги прямо залежить від даного механізму. Двигун внутрішнього згоряння не має можливості працювати без надходження повітря всередину поршневої системи, за рахунок якої відбувається робота двигуна.

Моторна потужність залежить від кількості потрапляння паливних елементів в сукупності з подачею повітря в камеру згоряння. Для збільшення потужності необхідно збільшити уприскування палива і повітря, дана задача лежить на турбіні, яка встановлюється на двигун внутрішнього згоряння. Призначення компресора полягає в тому, щоб доставити великий обсяг повітряної маси в циліндри, таким чином краще згорає паливо, і збільшується потужність.

Причини поломки і ремонт турбокомпресора

Причини неполадок в роботі можуть бути різні, наприклад несправність або погана робота двигуна, потрапляння сміття в механічну частину турбокомпресора, висихання мастила і.т.д.

При найменшій підозрі на поломку або сторонні звуки під капотом автотранспортного засобу, необхідна діагностика турбіни (турбокомпресора) в спеціалізованому автосервісі. Зняття-установка турбіни турбокомпресора, повинен проводити виключно хороший фахівець. В разі неправильного встановлення можуть виникнути проблеми, і механізм може повністю вийти з ладу. Краще з першого разу робити все правильно, це заощадить вам кошти і не забере багато часу.

Компанія «Турборотор» виконає будь-якої складності ремонт турбин в Ровно, тут працюють найкращі фахівці, які оперативно, добросовісно, і без зайвих переплат впораються з будь-яким поставленим завданням. При дотриманні всіх правил використання і своєчасної діагностики експлуатаційні характеристики на багато зростуть і не доведеться робити заміну. Памятайте: правильна установка і своєчасний ремонт обійдеться на багато дешевше ніж придбання нового турбокомпресора.

Які можуть бути симптоми несправності?

У разі несправності турбіни (турбокомпресора) виявляються кілька основних факторів, які можуть привести до виходу з ладу всієї системи турбонаддува. До основних симптомів несправності входять:

- вихлопні гази різного кольору;

- зниження тяги при наборі оборотів двигуна;

- сторонні звуки під час працюючої турбіни;

- збільшення споживання оливи;

- повільний розгін автомобіля.

Коли з’являється щось подібне в роботі двигуна, необхідно звертатися до фахівця, який проведе діагностику і усуне всі неполадки. Всю необхідну інформацію по діагностиці, ремонту, та встановлення нової турбіни, ви можете дізнатися у консультантів компанії «Турборотор» на сайті turborotor.com.ua.