Бетон М150 — склад, застосування, пропорції

Бетон марки М150 є однорідним цементомыстним будівельним розчином. Для його приготування застосовують воду, портландцемент, і пісок. Ця суміш повина застосовуватися на заводах залізобетонних виробів або централізовано на бетонних вузлах.

Склад бетону М150

Така марка бетону, як М150, має в своєму складі традиційні складові аналогічних сумішей:

  • очищений пісок;
  • крупнозернистий заповнювач;
  • цемент.

Відносно наповнювачу, варто сказати, що розчин також може містити гравій всіляких фракцій. Тому, при замовленні бетону М150, обов'язково уточнюйте, який заповнювач застосований. Основою будь-якого бетону є цемент, що відрізняється по класах. Залежно від його номінальної маси, в розчині будуть визначатися першорядні характеристики і параметри отриманої суміші.

Регулятором пластичності і однорідності виступає вода. Підливаючи її, можна зробити розчин потрібної густоти. Цей параметр залежить від кінцевої мети, яку переслідує забудовник.

У домашніх умовах бетон М150 може бути приготований для використання в побутових потребах. Розчин можливо зробити без застосування професійного обладнання - віброрейок і вібростанків. Все, що знадобитися, так це звичайна бетономішалка.

Технічні характеристики бетону М150

Важливим параметром в бетоні марки М150 є його міцність на стиск. Після 28 днів, дана характеристика повинна відповідати 16,5 МПа. Крім цього, ця марка характеризується наявністю наступних параметрів:

  • Рухливість позначається показниками П1, П2, П3;
  • Морозостійкість варіюється в межах F75-F100;
  • Водонепроникність має позначки W2-W4;
  • Вартість даної марки за 1 кубометр починається від 833 грн.
  • Щільність бетонного розчину обумовлюється показниками 2305-2405 кг/м3.

Бетон М150 універсальний, тому задіюється в будівельних роботах різної складності. При використанні такої суміші, обов'язково враховуйте, що її максимальна міцність проявляється, лише після 4 тижнів заливки.

Така характеристика, як морозостійкість, говорить про те, що бетон М150 не застосовується в будівництві, коли існує ймовірність сильного температурного навантаження.

В силу своєї низької водонепроникності, в роботах з бетоном М150 потрібна наявність якісної гідроізоляції. Застосовуючи надійні матеріали з гідроізоляційними властивостями, можна не боятися, що в пористу структуру проникне вода, і вплине на наявні всередині металеві елементи.

Залучення бетонного розчину марки М150

Купити у виробника або зробити власними силами бетон М150, доступно кожному забудовнику. Купувати такий розчин необхідно тільки у перевірених виробників, лише в такому випадку покупець гарантовано отримує продукт гарної якості. Авторитетні компанії виробляють дану суміш з урахуванням передбачених технологічних умов і ГОСТ.

Замовляючи бетон М150 у надійної фірми https://tehbeton.com.ua/ru/beton-m150/, клієнт може бути повністю спокійний за його доставку, оскільки, щоб суміш не згорталася і була нормальної консистенції, в таких компаніях для транспортування використовують професійну техніку .