Дончіч не збавляє обертів, довгоочікувана перемога Леброна і незарахований данк Хардена: підсумки тижня в НБА

НБА - ліга, яка ніколи не перестане дивувати. Купа сенсацій, несподіваних результатів, рішень. Минулий тиждень довів, що за видовищністю саме ця ліга є найкращою в світі з усіх видів спорту.

Матч тижня

Техаське дербі. Houston Rockets проти San Antonio Spurs. Крутий, але все ще не стабільний Х’юстон, відправився в гості до Сперс, які переживають не найкращі часи. Здавалося б, що особливих проблем у гравців Майка Д’Ентоні не буде. Перед останньою чвертю вони вели +16, але господарі неймовірним чином вчинили камбек. В овертаймі вже за рахунок куражу дотиснули “ракет” і здобули важливу перемогу.

До речі, по посиланню Баскетбол. Последние новости спорта, ви зможете дізнатися більше новин з баскетбольгих майданчиків.

Фейл тижня

Звичайно, матч міг би скластися по-іншому. Навіть на початку переломної дванадцятихвилинки “шпори” не подавали особливих ознак життя. За майже вісім хвилин до кінця атаку господарів перехопленням обірвав Харден, який утік після цього тет-а-тет з кільцем, і сильно вклався в данк. М’яч був забитий ефектно, але через сильну динамічність не став ефективним. Судді не помітили, що потрапляння було. Безумовно, це не виправдовує Рокетс, що вони за сім хвилин розгубили 15 пунктів переваги.

Це була не остання “сліпота” тижня. У грі з Ютою Леброн Джеймс забув, що просто ходити з мячем в руках по правилах баскетболу не можна. Арбітри профукали і цей момент, не допомогли і явні істеричні підказки гравців Джаз. Саме час для демотиваторів, де якийсь хлопець запитує “Окуляри н-н-надо?”. Якщо так триватиме, то треба.

Перемога тижня

З тієї гри тріумфаторами вийшли Лейкерс. Особливо цінною ця перемога стала для Леброна Джеймса. Останній раз він в лігві Юти перемагав ще в грудні 2010 року, рівно дев’ять років тому. За цей час він змінив три команди, завоював стільки ж чемпіонство і програв п’ять фіналів.

Розчарування тижня

Поєдинок Бакс - Кліпперс деякі експерти розглядали, як можливу репетицію фіналу. Обидві організації до матчу підійшли з серйозним настроєм, виставивши всіх найсильніших.

Перший раунд залишився за “оленями” і особисто за Яннісом. Грек довів, чому саме він MVP. Потужний дабл-дабл: 27 очок + 11 підбирань, до яких до того ж пішла відмінний захист зробили Мілуокі переможцями в цьому матчі.

Джордж і Леонард в цей вечір були далекі від ідеалу. На двох всього 30 очок і аж 10 втрат. Доку Рівірсу потрібно терміново задуматися, в квітні, а тим більше в травні буде пізно. Вірю, що цей аперкот від гравців Буденхольцера піде “вітрильників” тільки на користь.

Актор тижня

Лідер Торонто Кайл Лаурі у 2-й чверті гри з Рокетс зобразив, що Пі Джей Такер вдарив його по обличчю. Форвард Х’юстона обіграв Лаурі за допомогою хитрощів, потім виставив руку і трішки зачепив голову суперника, але діючий чемпіон застосував подвійну симуляцію. Раніше, Кайл вже отримував штраф за флоппінг в цьому сезоні.

Антирекорд тижня

Новий Орлеан крупно поступився в гостях Маверікс. Різниця досягла до 46 очок. Такий показник - найбільшої поразки Пеліканс в історії регулярних сезонів. До того ж, дане поразка стала вже для гравців Елвіна Джентрі восьмим поспіль.

Досягнення тижня

Один з головних претендентів на MVP Сеона Лука Дончіч в матчі проти Сакраменто побив рекорд легендарного Майкла Джордана, продовживши серію матчів, в яких він набирав мінімум 20 очок, 5 підборів і 5 передач, до 19. Крім цього, Лука був нагороджений призом Прорив року від відомого американського видання Sports Illustrated. Хлопець пише свою казку, здається, це і близько не кінець. команда тижні

Лейкерс на двадцять п’ять балів перекидали Юту, на двадцять три Портленд і на дев’ятнадцять Міннесоту. Не аутсайдерів, не команди, які позначають боротьбу за плей-офф, а реально команди, що можуть потрапити в постсезон. Реальну боротьбу гравцям Френка Вогеля нав’язав лише Денвер і той поступився 96: 105. У кожній грі все було впевнено. Дует Джеймс-Девіс показує, що вони з кожною грою стають все більш зіграними. Такого дуету в Лос-Анджелесі не було з часів пари О’Ніл-Брайант.

Мало хто вірив в суперсилу “озерних”, але зараз вони скажено гарні.

Гравець тижня

Цей сезон показав, що Джеймс уже готовий поступитися трон. Лідером в регулярці є Ентоні Девіс. Екс-форвард Нового-Орлеана на минулому тижні допоміг Лос-Анджелесу здобути 4 перемоги в 4 матчах, набираючи в середньому 35 очок, 8 підборів і 2 блок-шоти.