Про особливості посуду Luminarc

Ринок посуду переповнений конкурентними пропозиціями. Цю продукцію виробляють у всіх країнах і у кожного виробника є чим похвалитися. Звичайному покупцеві складно розібратися в нескінченному переліку торгових марок, тому люди просиджують годинами, вичитуючи відгуки в Інтернеті.

Ви зможете заощадити час, пройшовшись очима по цій статті. Вона розповість про об’єктивні переваги та особливості продукції фірми Luminarc, а в інтернет-магазині http://i-posud.com.ua/catalog/brendyi/luminarc/ її можна придбати по найкращій вартості.

Серед десятків брендів ми зупинилися саме на французькій компанії, тому що вона користується відмінною репутацією в Україні. Це той посуд, про який люди дізнаються від своїх друзів і знайомих. Але не варто вірити на слово - краще самостійно вивчіть плюси і мінуси Luminarc, а тільки потім робіть вибір.

Чи правда, що посуд Luminarc не б’ється

Зараз споживачі хочуть від посуду набагато більшого, ніж раніше. Вона не просто повинна бути зручною і привабливою. Від звичайної тарілки тепер “просять” високу стійкість до великих температур і ударостійкість. Ходять міфи, що посуд Luminarc відповідає цим вимогам громадськості.

Інтернет-легенди про вічність французької продукції зіграли злий жарт. Тепер ті, хто купують цей посуд, тут же беруться її відчувати. Проводять натуральні краш-тести і, якщо раптом блюдце тріснуло або розбилося (після удару об стіну), пишуть негативні коментарі з приводу придбаного товару.

Але насправді Luminarc не відноситься до “вічного” посуду. Виробники дійсно люблять хвалитися міцністю своїх виробів, але не називають свої кружки безсмертними, а тарілки - вічними. Усьому є межа.

Реальна перевага французького сервізу - він виготовлений із загартованого скла. Така продукція апріорі краща, ніж звичайне скло або порцеляну. Якщо упустити дешевий стакан, куплений в супермаркеті, і оригінальний “олдфешен” фірми Luminarc - вгадайте який з предметів виживе? Відповідь очевидна.

Якщо слово “загартоване” вам ні про що не говорить, є сенс розібрати переваги гарту скла. Спочатку беруть звичайне скло (з якого роблять більшість посуду). Потім його нагрівають до 650-680 градусів, після чого, як в лазні, швидко охолоджують. Це створює напругу всередині матеріалу, яке значно покращує властивості посуду.
Ось які переваги створює цей “обряд”:

1. Збільшується міцність (до 5 разів).

2. Таким склом безпечніше користуватися - якщо воно і розіб’ється, то гострих осколків на підлозі не буде, а значить ви не зможете порізатися.

3. Навіть якщо сильно вдарити загартоване скло, на ньому можуть з’явитися тріщини, але не факт, що воно розіб’ється.

Є у посуду Luminarc і слабкі сторони. Якщо ви упустите на підлогу кухоль і кинете з тієї ж висоти тарілку, швидше за все, перший предмет постраждає набагато більше, ніж другий. Цілісність посуду багато в чому залежить від точки дотику. Удар в торець може розбити скло. Так що чашки і стакани краще не упускати - ставитеся до них, як до звичайної посуді, а не як до ударостійким антистресовим іграшок.

Чим ще може похвалитися посуд фірми Luminarc?

Загартування скла - недешева процедура. Знайти посуд, який зроблена зі зміцненого матеріалу, не так-то просто. А Luminarc ще і продає свої сервізи досить дешево.

Якщо використовувати французький посуд акуратно і не проводити вдома тести на міцність, прослужить він вірно і довго. Нерідкі випадки, коли набори тарілок і склянок жили по 10-15 років. А якщо у вас вдома ламінат, то цілком ймовірно, що сервіз проживе ще довше (так як він боїться тільки кахлю, каменю та інших твердих поверхонь).

Безсумнівний плюс французької продукції - це дуже широкий асортимент, який регулярно оновлюють. Ви зможете знайти чудові білі набори, або авторські моделі тарілок, які доповнять дизайн вашої кухні. В цьому плані Luminarc обійшов більшість своїх конкурентів.

Ще одна перевага посуду Luminarc - візуальна легкість. З першого погляду можна подумати, що вона зроблена з пластмаси. Тарілки-”пушинки” не викличуть дискомфорт під час використання. Вони тонкі, легкі і при цьому вельми міцні. А оскільки виробник все робить на рівні, такий посуд складно подряпати.

Кухонне скло Luminarc не вимагає якогось специфічного догляду. Ви можете ставитися до цієї продукції так само, як і до звичайної. Не потрібно мити тарілки якось по-особливому - звичайного миючого засобу і стандартної губки буде досить, щоб очистити забруднення і повернути посуду початковий вигляд.

Якщо не будете сприймати Luminarc як щось безсмертне і “невбиване”, то такий посуд прослужить вам довгі роки! Це об’єктивний висновок, зроблений тисячами покупців.