Як вибрати змішувач для ванної

Комфортна ванна кімната - це в першу чергу надійне і функціональне сантехнічне обладнання. При наявності поломок або протікання меркне вся краса дизайнерської плитки і модних інтер'єрних рішень.

Затіваючи ремонт в санвузлі, дуже важливо розібратися, як вибрати змішувач для ванної, адже цей пристрій багато в чому визначає якість гігієнічних процедур. Як правильно вибирати і на що при цьому слід звернути особливу увагу ми розглянемо в цій статті, а в інтернет-магазині https://kranvdom.com.ua можна по найкращій вартості придбати якісні функціональні змішувачі, мийки та інші аксесуари для ванної та кухонної кімнати

Основні різновиди змішувачів для ванної

Залежно від особливостей конструкції пристрою бувають:

  • двохвентильні;
  • змішувачі з одним важелем;
  • термостатичними;
  • безконтактними;

Всі види сучасних змішувачів для ванної досить надійні і безпечні. Обираючи продукцію перевірених виробників можна просто довіритися своєму смаку.

Двухвентильний змішувач

Найпростішу, «традиційну» конструкцією мають двохвентильні змішувачі. Регулювання температури і інтенсивності водного потоку в них здійснюється шляхом обертання вентилів - гарячого і холодного. Такі прилади володіють помірною ціною і відмінно вписуються в будь-який стиль інтер'єру. А ванні кімнати в класичному або кантрі-стилі просто неможливі без змішувача «на старий манер». Пристрої подачі і закриття води (кран-букси) в двохвентильних агрегатах можуть бути різьбовими або металокерамічними.

Головним недоліком є швидкий знос гумової запірної прокладки, поява характерного деренчливого гулу при роботі змішувача, виникнення протікань. Проблема вирішується заміною прокладки, але робити це доводиться досить-таки часто.

Крім того, управління приладом з нарізним запірним механізмом не відрізняється особливою зручністю, завжди доводиться робити кілька оборотів вентиля; часом потрібно довго "гратися" з температурою води, що абсолютно не сприяє економії ресурсів.

Одноважільний змішувач

Найпопулярнішими і затребуваними на сучасному ринку сантехнічного обладнання є одноважельні моделі змішувачів. Управління такими пристроями здійснюється за допомогою однієї рукоятки. Сила потоку задається її рухом вгору-вниз, обертання вліво-вправо (або до себе-від себе) дозволяє відрегулювати температуру води. Це дуже зручно; включити воду можна в буквальному сенсі одним пальцем.

Змішувачі з важелем замість вентилів бувають двох типів: з керамічним картриджем і кульовим клапаном. Їх надійність і термін служби при наявності фільтрів на які подають трубах приблизно однакові, тому можна сміливо вибирати будь-який. Головне, щоб важіль мав плавний хід.
Змішувачі з одним важелем - найбільш частий вибір раціональних покупців, які віддають перевагу надійному обладнання за розумні гроші.

Крани з термостатом

Термостатичні змішувачі - це сучасне обладнання, що підтримує задану температуру води на всьому протязі прийняття гігієнічних процедур. Вони запобігають раптові перепади напору і температури. Такі агрегати негайно реагують на будь-які зміни  водопровідної води і коригують пропорції змішування.

В процесі намилювання можна спокійно вимкнути воду, не турбуючись про те, який температурний потік обрушиться на вас після її включення - «розумний пристрій» подасть вам воду колишньої температури.

Електронний змішувач

Відрізнити електронний змішувач від механічного зовсім не складно - на ньому відсутні звичні вентилі або важіль. Вода ллється сама, варто лише піднести до приладу руки. Це відбувається завдяки спеціальному датчику (сенсора), розташованому під виливом.

«Забути закрити воду» з таким змішувачем неможливо: агрегат автоматично припинить подачу води, якщо ви навіть ненадовго відійдете від ванни або раковини. Зауважте, так як сенсор - електроприлад, він має потребу в електроживленні.