Запрошення на весілля за правилами етикету

Весілля - одне з найбільш значущих подій в житті багатьох людей. Звичайно ж, молодята, а особливо наречені, мріють про те, щоб їх весілля була найяскравішим, незабутнім і бездоганним. Для досягнення цих цілей важливо продумати кожен момент, не упустити жодної дрібниці. Якраз однією з таких дрібниць є запрошення на весілля, адже з їх допомогою можна заздалегідь підготувати гостей до стилю урочистості.

Складання запрошень на весілля за правилами етикету

На даний момент, завдяки широким можливостям сучасних технологій, доступні безліч різних способів запросити на весілля рідних, друзів і знайомих. Друзям молодих, можливо, припаде до смаку сучасне запрошення у вигляді відеоролика з жартівливим змістом, але чи оцінять такий креатив гості більш солідного віку?

Весільні запрошення - це своєрідний тон всього заходу. Щоб їх скласти і оформити за всіма правилами, потрібно чимала кількість часу і майстерності. Але кінцевий результат виправдає всі очікування, у цьому можна переконатися замовивши на сайті https://event-cards.com/ чудові оригінальні весільні запрошення.

Складання тексту - це окрема тема. У кожній країні існує свій власний весільний етикет і свої особливості змісту тексту. Наприклад, за правилами європейського весільного етикету, при складанні запрошення на весілля має бути враховано відразу кілька важливих моментів.

  • У запрошенні повинно бути максимально докладно розкрита інформація про місце, дату, час проведення торжества, а також певний дрес-код, якщо такий має місце бути. Це потрібно для того, якщо на весіллі передбачається присутність гостей, погано орієнтуються в місці проведення торжества. Крім того, в самий хвилюючий для вас день не хотілося б стикатися з якими б то не було проблемами, нехай навіть самими незначними.
  • Ще один важливий момент: запрошення має передбачати відповідь від запрошеного. Це допоможе заздалегідь визначитися зі списком гостей, щоб не довелося дурно витрачати фінанси, які можна пустити на важливіші речі.
  • Запрошення на весілля, звичайно, може бути складено в сухий ввічливій формі, але, погодьтеся, куди приємніше отримати запрошення, складене конкретно для вас. Відповідна реакція буде куди більш теплою і співчутливою. Кожному приємно особливе звернення, приємно відчувати себе необхідним учасником торжества.

Найбільш правильним часом розсилки весільних запрошень вважається не менш двох місяців до весілля. Саме стільки часу слід дати гостям на те, щоб вони зуміли скорегувати свої власні плани, підібрати подарунок і підготувати образ для вашого заходу.

Оформлення весільних запрошень

Природно, зовнішній вигляд запрошення на весілля буде таким, яким його побажають зробити молодята. Але воно обов'язково повинно задавати тон майбутньому заходу.
Сучасний ринок пропонує майбутньому подружжю величезну кількість різних форм. Класичний конверт із запрошенням  - це далеко не єдиний варіант на даний момент. Ви можете придбати запрошення у вигляді листівки, сувою, солодкого подарунка і т. д.

Не важливо, яким буде зовнішній вигляд, найголовніше - це все одно текст. Найбільш доцільним вважається текст, набраний красивим хитромудрим шрифтом і роздрукований на принтері. Якщо ви вважаєте, що знайдені вами шрифти недостатньо святкові або не розкривають обрану весільну тематику, то завжди можна звернутися за допомогою до професіоналів, які можуть створити шрифт потрібного стилю.

Іншою гранню є рукописний текст, написаний вами самостійно. Однак не кожному виявиться під силу підписати таку велику кількість запрошень, тим більше, що не кожен має вишуканий почерк, який з часом стає все менш акуратним. Не дивлячись на це, все більше пар вибирають рукописні запрошення, а все тому, що речі, зроблені вручну, завжди цінуються більше і рукописне запрошення отримати куди приємніше, ніж однакові роздруковані сторінки.
 
У правильно складеному запрошенні обов'язково повинні бути вказані терміни відповіді запрошеного. Також можна вказати форму листа у відповідь, але від цього легко можна відмовитися, оскільки правила ці зазвичай однакові. У відповіді повинно бути вказано згоду або відмову від відвідування весільного торжества.