Будиночок біля моря - як забезпечити собі кращий відпочинок за доступною вартістю

Одеса, безсумнівно, популярне туристичний місто. Охочих відпочити на березі Чорного моря спекотним літом виявляється чимало, а знайти гідний тимчасовий нічліг для приїжджих стає справжньою проблемою.

Хорошим виходом з ситуації здається оренда будинку, зокрема в затишному мальовничому котеджному містечку Совіньйон на чудовому морському узбережжі, детальніше на сторінці sovinyon.net/arenda ви зможете ознайомитись і вибрати для себе найоптимальніший варіант. Спробуємо розібратися: чи легко зняти більш-менш комфортні апартаменти, і які при цьому можуть виникнути проблеми?

Вибираючи житло, потрібно, перш за все, чітко уявляти собі, що саме ви хочете зняти. Щоб допомогти вам у цьому, ми просто перелічимо те, на що слід звернути увагу при виборі житла

Кількість кімнат

Отже, для початку визначимося з кількістю кімнат. Тут треба розуміти, що при бажанні навіть в одну кімнату можна «набити» купу народу. З іншого боку, любителі відпочити з комфортом можуть віддати перевагу на одну людину зняти трикімнатний номер. Приватники надають житло на будь-який смак, а вибирати доведеться вам. Варіантами надаються кімнат, як правило, є:

  • одномісний номер;
  • двомісний номер;
  • трьохмісний номер;
  • чотирьохмістний номер;
  • напівлюкс;
  • люкс.

Перші чотири варіанти - економ-клас - мають на увазі, що ви, швидше за все, отримаєте одну кімнату, в якій зможуть розміститися від одного до чотирьох чоловік. Наприклад, в цій кімнаті буде стояти один диван, який можна розкласти, і два розкладні крісла. Зазвичай, зручності в цьому випадку не персональні, а один санвузол, яким користуються мешканці декількох номерів економ-класу.

Напівлюкс має на увазі наявність однієї кімнати і власного санвузла в номері. Під люксом мається на увазі двокімнатний номер, що складається, наприклад, із спальні, вітальні і власного санвузла. Практично завжди люкси оснащуються кондиціонерами. Звичайно, в залежності від рівня комфорту та ремонту наданого приміщення, умови, що розуміються під описаними вище номерами, можуть відрізнятися. Але, користуючись нашим описом, ви не розгубитеся, побачивши на паркані табличку, подібну зображеною на картинці.

Окремо про кондиціонер

Даремно ви думаєте, що зможете цілком обійтися без кондиціонера. Це глибока помилка. Особливо необхідна можливість охолодження повітря в кімнаті, якщо ви їдете відпочивати в липні або серпні. У ці місяці прохолодне приміщення може виявитися справжньою оазою після приходу з вулиці, де температура повітря досягає 40 градусів в тіні. Навіть якщо денний час ви плануєте проводити поза домом, жаркі і задушливі літні ночі не дозволять вам як слід відпочити. Та й цілодобове перебування в умовах спеки не додасть здоров'я. Тому дамо просту пораду: не економте на кондиціонері!

Тим, хто має достатньо коштів, слід подумати про те, щоб кондиціонери присутні у всіх приміщеннях. Наведемо простий приклад. Припустимо, ви їдете відпочивати сім'єю, що складається з батьків і дітей. При цьому знімаєте номер, в якому батьки з дітьми будуть спати в різних кімнатах. Якщо кондиціонер буде тільки в якійсь одній з кімнат, мешканцям другої кімнати ночами доведеться мучитися від спеки.

Вода

Головною проблемою на курортах є наявність води, точніше, її відсутність. Але приватники давно знайшли рішення, що дозволяє мешканцям користуватися водою в будь-який час доби. Найчастіше це або власна свердловина, або великий резервуар, що заповнюється водою, коли вона подається в міський водопровід. Подача гарячої води забезпечується використанням накопичувальних або проточних водонагрівачів. Проблема виникає, коли відключають світло. При цьому перестають працювати насоси, і вода в крані нерідко пропадає.

Чи потрібна в номері побутова техніка?

Холодильник на півдні однозначно необхідний. Ніякі продукти, включаючи фрукти, не витримають зберігання при такій високій температурі повітря. Наявність холодильника в номері насамперед зручно тим, хто планує готувати самостійно, а не харчуватися в кафе. У громадському холодильнику, яким користуються відразу кілька сімей відпочиваючих, вам буде виділено максимум одна-дві полки, яких буде мало для зберігання каструль з їжею. Якщо ж ви вдома будете тільки «перекушувати», власний холодильник ні до чого.

Чайник і праска можуть бути громадськими або власними. Чим дорожче номер, тим імовірніше, що ви отримаєте ці предмети в індивідуальне користування. Гарантувати можна тільки те, що будь-який приватник хоч якийсь праска і чайник вам обов'язково надасть!

Власну кухню ви зможете отримати в тому випадку, якщо знімете квартиру. Так-так, саму звичайну квартиру: однокімнатну або двокімнатну. В цьому випадку ви отримаєте всі зручності міського життя, включаючи наявність ліфта або підйому по сходах на 5 поверх. У приватних будинках-котеджах кухня, як правило, громадська, і використовується декількома сім'ями відпочиваючих. Повірте, цього цілком вистачить, навіть якщо ви будете готувати самі.

Додаткові послуги

Останнє, про що хотілося б сказати, це додаткові послуги, що надаються орендодавцями. Такими є, наприклад:

  • безкоштовний трансфер від залізничного вокзалу до місця відпочинку;
  • пропуск на платний пляж, найближчий до «дому»;
  • можливість прикріплення до харчування в найближчому санаторії.

Якщо Ваш «господар» запропонує щось з описаного списку - обов'язково скористайтеся - не пошкодуєте!