Основні правила догляду за штучними квітами

Про атмосферу, яку створюють у кімнаті живі рослини, дуже багато сказано і написано. Але не завжди є можливість заводити в будинку живі квіти. Одні страждають на них алергію. Інші не люблять або не мають часу доглядати за рослинами в горщиках. А якщо вдома є маленькі діти або тварини, то вибирати живі рослини потрібно з великою обережністю. Тому що серед кімнатних квітів досить багато отруйних.

Вихід в описаних вище випадках є - купити додому штучні рослини, а зробити це можна по посиланню искусственные цветы, в інтернет-магазині Cvetok-shop.com.ua найкращі оптові ціни. Якісні копії придбаних тут квітів практично не відрізняються від справжніх. Ваш будинок стає з ними затишнішим і вишуканішим. А оформлення будинку штучними квітами підпорядковується загальним принципам флористики і дизайну інтер'єру. Але мінімальний догляд потрібен і за штучними квітами.

Забудьте про лійку, добрива та фунгіциди, які потрібні для догляду за живою квіткою. Єдине, чого вимагає штучне рослина - це час від часу прибирати з листя і кашпо пилюку. Прибирати пил з квітів можна сухим способом або вологим.

Як ефективно очистити штучні квіти на сухо?

Сухе чищення від пилу можна робити разом з прибиранням - раз в один-два тижні. Чим чистити? М'якою щіткою з довгим ворсом для видалення пилу, серветкою з мікрофібри або будь-якою м'якою тканиною.

Швидко прибрати пил з штучних квітів, особливо з дрібними листочками, можна звичайним феном. Бажано, щоб в приладі була функція дуття холодним повітрям. Тому що при звичайному режимі температура може пошкодити або деформувати вашу штучну квітку.

У важко доступних місцях прибрати пилюку можна за допомогою спеціальних балонів зі стисненим повітрям - такі використовують для очищення комп'ютерів. Особливо зручно їх використовувати для чищення штучних рослин з квітами, бутонами або дрібними листочками.

Як здійснити вологе чищення штучних рослин?

  • Спосіб № 1. Найзручніше чистити штучні рослини за допомогою пульверизатора і губки. Для цього наповніть пляшку водою, капніть трохи миючого засобу і потрясіть. Обприскати мильним розчином рослину з усіх боків. Потім протріть листочки вологою губкою або ганчірочкою. В ідеалі після чистки протерти листя насухо - так на них не залишиться розлучень і слідів від бризок. Таким же способом можна чистити штучні рослини оцтовим розчином. Для цього розведіть білий оцет навпіл з водою і точно так же обприскати рослину з пульверизатора. Такий варіант хороший, якщо потрібно позбутися від неприємного запаху. Після обробки ретельно просушіть квіти.
  • Спосіб № 2. Можна ваш кімнатний квітка і «покупати». Для цього налийте в таз воду і додайте миючий засіб. Рослину потрібно занурити туди цілком і промити всі частини від пилу. Потім дайте рослині стекти і висохнути. Але цей спосіб не підійде для габаритних штучних рослин, на зразок пальми або фікуса.