Експерти оцінили вартість YouTube

Якби YouTube, що належить Google, був окремою компанією, то його вартість склала б колосальні $ 160 млрд. Таку оцінку озвучив інвестиційний банк Morgan Stanley. Про це повідомляє Business Insider.

Виходить, що відеохостинг може коштувати більше, ніж General Electric, IBM, PepsiCo, Comcast або Walt Disney Co. Оцінка Morgan Stanley заснована на аналізі бізнесу YouTube. Google не розкриває фінансові показники сервісу, тому експерти прогнозують на основі власних розрахунків. "Капіталізація" YouTube є очікувану виручку в 2019 році, помножену на мультиплікатор 7х.

Google придбав YouTube за $ 1,65 млрд в 2006 році, і за 12 років - якщо вірити Morgan Stanley - зробив відеохостинг найдорожчим медіаактивом в світі. Однак це не межа: аналітики впевнені, що з запуском YouTube Premium і YouTube Music сервіс стане ще дорожчим. 

За даними Morgan Stanley, музика є найбільш споживаним типом контенту на YouTube. Заради музики 36% користувачів заходять на сайт щодня, тоді як заради кіно це роблять 22% аудиторії, заради ТВ-контенту - 20%. Кожен мільйон користувачів, які оформили платну підписку на музичний сервіс, додасть 1% до виручки YouTube, прогнозують експерти.

Для порівняння: ринкова капіталізація Walt Disney Co. становить $ 155,3 млрд, Comcast - $ 150 млрд, Netflix - $ 141 млрд, IBM - $ 132,4 млрд.

Кілька місяців тому Google повідомила, що на YouTube кожну хвилину завантажується більше 500 годин контенту. Це означає 30 000 годин на годину і 720 000 годин в день. Іншими словами, вам буде потрібно близько 82 років, щоб переглянути весь новий контент, завантажений на YouTube, всього за один день. 

За даними Forbes, Райан Кадзи (Ryan Kaji) був найбільш високооплачуваним блогером на YouTube в 2018 році, заробивши на своїх відеороликах 22 мільйони доларів. Що цікаво, Райану всього сім років, і на своєму каналі, який називається Ryan ToysReview, він знімає огляди на іграшки. У нього понад 21 мільйон передплатників, і на даний момент він набрав понад 31 мільярдів переглядів.

Найпопулярнішим каналом на YouTube протягом останніх кількох років залишався PewDiePie, але ситуація змінилася в березні цього року. PewDiePie обігнав канал T-Series, що належить індійському музичному лейблу. На даний момент у T-Series більш 107 мільйонів передплатників, в той час як у PewDiePie «тільки» близько 98 мільйонів.
 

Что нужно знать, заказывая создание сайта юридической компании, основные этапы, задачи, нюансы разработки. Также узнайте о преимуществах и особенностях сотрудничества с компанией PIRANIUS.