Xiaomi присудив собі приз в мільйон доларів за Mi Mix Alpha

Минулого тижня корпорація Xiaomi Group провела в Пекіні ділову підсумкову конференцію, в рамках якої оголосила, що команда з досліджень і розробок апаратного забезпечення і об'ємних екранів отримала щорічну премію від компанії за технологічний прорив. А саме заохочувальну винагороду в розмірі $ 1 млн. Так Xiaomi оцінила їхні праці в справі створення концептуального Mi Mix Alpha.

Під час конференції випливло ряд цікавих подробиць про сам проект Mi Mix Alpha. Так, творці визнали той факт, що масове виробництво смартфона не стартувало. Більш того, у них немає плану, коли почати його серійне виробництво. Разом з тим, компанія заявляє, що у неї все готово, щоб запустити конвеєр з виробництва смартфона з гнучкою матрицею. Офіційний час виходу смартфона все ще не визначено, але обіцяно його озвучити, коли все буде готово для цього. А тим часом по посиланню https://tehnic.com.ua/brand/servisnyyi-tsentr-xiaomi ви дізнаєтесь де найкраще ремонтувати техніку Xiaomi.

Саме керівництво Xiaomi воліє не оголошувати ті причини, які змусили відкласти вихід Mi Mix Alpha. Більш того, немає повної впевненості, що смартфон так і не залишиться концептом. Схоже, що ряд серйозних проблем, пов'язаних, перш за все, з гнучкою матрицею і програмним забезпеченням, змушують Xiaomi «включати задню».

Втім, не виключено, що вже на етапі анонсу смартфона у вересні минулого року компанія усвідомлювала, що його запуск в серію захід авантюрне і витратна.

Головна особливість Mi Mix Alpha - дисплей, що практично повністю огортає корпус. Ця 7,92-дюймова панель має роздільну здатність 2088 × 2250 точок і піксельної щільністю 388 PPI (точок на дюйм).

Екран повністю охоплює фронтальну і бічні частини, а також основну площу тильної панелі - за винятком вертикальної смуги, відведеної для багатомодульної камери. Застосовані три датчика зображення - зі 108 млн, 20 млн і 12 млн пікселів. Ця камера використовується в тому числі для селф-зйомки. Оснащення незвичайного смартфона включає процесор Snapdragon 855 Plus, 12 Гбайт оперативної пам'яті і флеш-накопичувач місткістю 512 Гбайт. За живлення відповідає акумуляторна батарея ємністю 4050 мА · год з підтримкою швидкої 40-ватної підзарядки.

Xiaomi Mi Mix Alpha став найдорожчим продуктом компанії, який мали намір продавати за $ 2814. Творці пристрою розповіли, чому MIX Alpha виявився таким дорогим. За словами Хана Гаокай (Han Gaocai), глави команди розробників MIX Alpha, на старті проекту він двічі спілкувався з главою Xiaomi Лєєм Цзун (Lei Jun), і в той час його позиція полягала в тому, щоб «створити проривний продукт за всяку ціну». Тому команда взагалі не дбала питанням вартості кінцевого продукту, головне було - вийти за рамки поточних продуктів. Уже пізніше в проект почали вносити коригування, щоб довести його до стадії масового виробництва. Але воно так і не стартувало. І на даний момент незрозуміло, чи почнеться взагалі.