Ліпосакція ніг: готуємося до весни

Кожна жінка мріє мати чудовий вигляд і струнку фігуру. Жінкам подобається, як на їх стрункі ніжки задивляються чоловіки. Разом з тим, ця приваблива частина тіла є досить проблемною. Мільйони жінок стикалися з тим, що під час схуднення жир йде з усього тіла, а на ногах залишається. Фігура стає непропорційною, а бажані джинси все одно не сидять ідеально.

В таких ситуаціях допоможе ліпоксація ніг. Це – операція сучасної пластичної хірургії, яка допоможе ефективно і швидко позбутися зайвого жиру на ногах. Причому, існують різні способи, з допомогою яких можна позбавити жиру проблемні зони.

Особливості процедури

Ліпоксація ніг передбачає як видалення жирових відкладень з усією поверхні ноги, так і з окремих, найбільш проблемних зон. Найчастіше жінки просять прибрати жирові відкладення з поверхні стегон (найчастіше внутрішньої), колін, щиколоток, литок.

Незаперечною перевагою цієї маніпуляції є:

1. Низька травматичність.

2. Безкровність.

3. Малий ризик розвитку післяопераційних ускладнень (запалення, нагноєння).

4. Шви після втручання непомітні.

5. Швидкий і стійкий ефект від процедури.

Підготовка до ліпосакції ніг

Перед проведенням пластичної операції, спрямованої на усунення зайвого жиру з нижніх кінцівок, необхідно пройти консультацію хірурга, який буде проводити втручання. Він повинен виявити наявність показань і протипоказань, визначити обсяг маніпуляції, а також вибрати відповідну методику.

Після цього пацієнт проходить (при необхідності) ряд аналізів і досліджень, які також можуть знадобитися для допуску до ліпосакції. Сюди входить стандартний набір діагностичних процедур: клінічний аналіз крові, сечі, коагулограма, рентген органів грудної клітини, кардіограма.

Процедура

Незалежно від обраної методики, операція проходить за єдиним алгоритмом:

1. Розмітка проблемної зони з виділенням місць проколів.

2. Анестезія. Липолиз жирових відкладень на нижніх кінцівках проводиться в основному під місцевою анестезією або з застосуванням седації (спосіб знеболення підбирає хірург).

3. Після знеболювання проводяться проколи в проблемних зонах.

4. Проводиться розрідження жирової тканини. При лазерній методиці цього ефекту досягають за допомогою спрямованої енергії лазера.

5. Видалення обробленого жиру відбувається за допомогою спеціального вакуумного відсмоктування.

6. Після цього проколи вшивають косметичним швом. В середньому процедура займає не більше 1,5-2 годин.