Як спортивне харчування впливає на організм атлета

Багато хто плутає спортивне харчування з хімічними добавками і допінгом, і, на жаль, це думка поширена. Однак ті, хто займається спортом довго, знають, що харчування для спортсменів - це натуральні продукти, представлені у вигляді природних елементів.

Для чого потрібне спортивне харчування?

Продукти спортивного харчування необхідні не тільки для поліпшення фізичних показників. Але і для запобігання проблем зі здоров'ям і зміцнення імунітету. Кожна добавка впливає на різні параметри, допомагаючи спортсмену поліпшити свої показники незалежно від виду спорту. Вживаючи такий раціон ви отримуєте

  • енергію для тренувань.
  • збільшення м'язів.
  • достатню кількість вітамінів.
  • поживний розподіл.

Завдяки спортивним добавкам заняття стають більш продуктивними, тіло відновлюється швидше, і спортсмен не відчуває ніякого дискомфорту і втоми. Відвідайте магазин спортивного харчування Sport Info, саме там в широкому асортименті представлені якісні ефективні протеїни, вітаміни, гейнери, амінокислоти, жироспалювачі відомих виробників, саме вони допоможуть зробити ваше тіло ідеальним!

Яке спортивне харчування не шкодить здоров'ю

Основою спортивного харчування є натуральні інгредієнти. А порція поживних елементів підбирається для того, щоб поповнити енергію, яка витрачається після занять спортом. Такі добавки здатні ефективно захистити від виснаження, а також добре підвищубть імунітет. Втім, важливо, щоб вони вибиралися і застосовувалися правильно. А щоб не нанести шкоду здоров'ю, потрібно звертати увагу на наступні параметри:

  • термін придатності;
  • репутація виробника;
  • склад. Добавка не повинна мати занадто багато компонентів (не більше 4-5), так як можливе перевищення добової норми вітамінів в кілька разів.

Спортивні добавки можна розділити на кілька категорій залежно від цілей. Для кожного завдання, яке ви ставите перед собою, існують відповідні типи функціональних добавок: одні дозволяють нарощувати м'язову масу, другі - усувають надлишкові жирові запаси, а інші - відновлюються після навантажень.

Які добавки потрібні для швидкого відновлення?

Креатин моногідрат. Прийом цієї речовини в поєднанні з силовими тренуваннями дозволяє досягти наступних цілей:

  • підтримує розвиток м'язів;
  • покращує процес відновлення після тренування;
  • призводить до збільшення м'язової сили;

Амінокислоти є одним з найважливіших інгредієнтів спортивного харчування для кожного спортсмена. Це будівельний матеріал, який складається з білкових структур і м'язових волокон. Амінокислоти не тільки захищають м'язи від пошкоджень, а й дають додаткову силу і енергію для насиченого дня.

Що приймати для витривалості?

Кофеїн вже давно використовується для підвищення витривалості спортсменів. Він забезпечує швидкий енергетичний заряд для пробудження під час ранкових вправ. Його здатність зменшувати напругу і обмежувати наступ втоми полегшує переносимість тривалих фізичних навантажень. В якості додаткового бонусу кофеїн допомагає в боротьбі з ожирінням.

Протеїн (білок) - будівельний матеріал не тільки для м'язів, але і для всіх внутрішніх органів і тканин організму. Для підтримки організму і підвищення рівня витривалості потрібно повне відновлення після тренування. Білок здатний відновити організм, якщо після тренування прийняти порцію  сироваткового протеїну.

І останнє. Щоб отримати хороші результати, спортсмен повинен правильно харчуватися, спати не менше 10 годин на день і регулярно займатися спортом.