Критерії вибору мінітрактора

Мінітрактор - надійний помічник для володаря досить великої присадибної або дачної ділянки. У теплу пору року така машина незамінна при посадці і збиранні городу, взимку вона допоможе чистити сніг.

Виробники створили різні їх модифікації, до кожної можна купити різноманітне навісне обладнання. З огляду на чималий модельний ряд тракторів, виникає питання: який мінітрактор кращий? Відвідайте сайт gardenshop.ua/mini-traktora.html, саме там ви зможете замовити надійні мінітрактори, і іншу ефективну техніку для обробітку землі від перевірених виробнтків. 

Давайте спочатку розглянемо переваги мінітрактора перед важкою технікою:

  • простий в управлінні;
  • довгий термін служби;
  • легко підібрати потрібні запчастини при ремонті і техобслуговуванні;
  • низька витрата палива;
  • багатофункціональність.

Види мінітракторів

Така сільгосптехніка багатофункціональна, її можна використовувати в комунальному та сільському господарстві. Залежно від особливостей експлуатації розрізняють райдери і садові трактори:

  • Райдери - трактори малої потужності. З їх допомогою стрижуть газони і косять траву. Якщо купити особливі насадки на них - за допомогою такої техніки можна удобрювати землю.
  • Садові трактори більш функціональні. Вони використовуються для обробки городів, виконують вантажні роботи, з їх допомогою прибирають сніг. Такі мінітрактори бувають як на гусеничному ходу, так і на колісному.

Техніку якої потужності краще купити

Перш ніж купувати сільгоспмашину, визначитеся, для чого потрібен мінітрактор саме вам. Необхідні габарити мінітракторів визначає навантаження на техніку. Якщо оброблювана ділянка має площу не більше 0,5га - підійде модель невеликого розміру. Якщо площа більше - потрібна техніка сильніша, потужністю до 30 к.с. Також пам'ятайте, що сільгоспмашина повинна з легкістю маневрувати по ділянці, поміщатися в гаражі.

Вибір двигуна

На мінітрактор найчастіше ставлять дизельний двигун, рідше бензиновий. Для наших широт краще підійдуть движки вітчизняного виробництва, адже їх конструюють з огляду на можливість експлуатації тракторів в значні морози.

Але головний критерій вибору двигуна - співвідношення потужності і палива, що витрачається. Потрібно розрахувати, якими будуть експлуатаційні витрати на сільгосптехніку, і чи окупляться вони при використанні міні-техніки в господарстві. Це допоможе визначити, який двигун краще для мінітрактора, що працює в вашому господарстві.

Інші критерії

Якщо ви перебуваєте в роздумах, який мінітрактор вибрати - не забудьте звернути увагу на коробку передач. Вона може бути як ручна, так і автоматична. Ручна коробка хороша при використанні сільгосптехніки на нерівних ділянках. Вона допомагає зробити хід більш плавним. У той же час коробка-автомат спрощує управління машиною.

Не менш важливо знати, як вибрати мінітрактор під конкретну людину, того, хто буде найбільш часто ним керувати. Потрібно враховувати ріст водія, вагу, вік і його технічну грамотність. Все це дозволить підібрати найбільш підходящу модель, і за технічними характеристиками, і за вимогами до експлуатації.