Розсувні міжкімнатні двері - особливості модного інтер’єрного рішення

Розсувні міжкімнатні двері (двері-купе) - це стильне, сучасне і практичне рішення для облаштування як просторих приміщень, так і малогабаритних кімнат. За допомогою подібної конструкції можна відокремити і ізолювати простори різних зон будинку або квартири.

Їх активно використовують у вітальні, кухні, вбиральні, ванній, спальні і будь-який інший кімнаті. Чому розсувні двері такі популярні, спробуємо розібратися в цій статті, а в інтернет-магазині https://dveri-zamki.dp.ua/razdvizhnye-sistemy ви зможете вигідно замовити сучасні надійні розсувні системи для міжкімнатних дверей. 

Коли немає місця розпашним дверям

Головною перевагою розсувних дверей є їх ергономічність. Конструкція, що не розчиняються вперед, а плавно зсувається вздовж стіни або ж в спеціальний короб, значно економить простір. Особливо це відчувається в малогабаритних квартирах. У зоні розкривання при появі розсувних дверей можна буде поставити меблі, для яких раніше в кімнаті не було місця. Звичайно, можна і зовсім відмовитися від ізоляції простору на користь установки дверної арки, але такий спосіб не доречний, якщо справа стосується спальні, ванни, туалету.

Зонуємо простір

Установка дверей-купе можлива не тільки для розмежування різних приміщень, а й для створення окремих зон в межах однієї кімнати. Для цього на всю її ширину встановлюються розсувні конструкції. Таке рішення є оптимальним, якщо одне приміщення необхідно зробити і гостьовою, і спальнею, або ж коли потрібно розділити велику кухню на зону готування і прийому їжі.

Особливості розсувних дверей

До переваг розсувних дверей відносять:

  • компактність;
  • доступність;
  • оригінальність зовнішнього виконання;
  • простота експлуатації.

Так як на місце розсувний конструкції встановлюється звичайне дверне полотно, його дизайн може бути найрізноманітнішим. Для зонування однієї кімнати найчастіше використовують дзеркальні або скляні вироби. У спальню і ванну краще встановити глухе полотно.

Мабуть, єдиним недоліком розсувних дверей є її слабка шумо- і теплоізоляція, але в будь-якому випадку ці показники будуть вищими, ніж у міжкімнатних арок в вітальні.

Установка двері-купе зробить маленьке житло більш комфортним і сучасним, а велике - стильним і ексклюзивним. Саме тому міжкімнатні розсувні перегородки всі частіше використовують для оформлення інтер'єрів.