Що необхідно знати перед монтажем бітумної черепиці

Відомо, що покрівля будинку грає ключову роль не тільки в естетичному плані, але і в плані експлуатації і довголіття будь-якої будівлі. Тому слід дуже ретельно ставитися до вибору матеріалів, їх якості та терміну служби.

Підготовка поверхні під бітумну черепицю

Якщо ви вибрали для покрівлі такий матеріал як бітумна черепиця, то, перш за все, вона повинна відповідати всім сучасним вимогам. Саме таку можна замовити на сайті katepal.com.ua, що пропонує продукцію фінської компанії Katepal - безсумнівного лідера виробництва бітумної гнучкої черепиці та інших бітумних виробів.

Не маловажним є і те, що перед початком укладання покрівельних елементів слід грамотно підготувати саму основу, на яку вони лягатиме. Основою під покрівлю можна вважати як рівну поверхню, виготовлену, наприклад, з дощок, так і спеціальну обрешітку з деревини. Для того щоб створити якісний настил під гнучке покриття, можна використовувати такі матеріали як вологостійка фанера, плита з стружки, а також дошки обрізні і шпунтовані. Процедура монтажу обраного матеріалу повинна вестися відповідно до інструкції, по відношенню до монтажу того чи іншого матеріалу. Для того щоб забезпечити максимальний експлуатаційний термін дерев'яних складових в конструкції даху, їх обробляють спеціальними антисептиками.

Монтаж фанери під м'яку покрівлю та облаштування вентиляції

Відомо, що на конструкцію даху постійно здійснюється тиск таких факторів як вітер, дощ або сніг. Аналогічну дію зовнішнього середовища відбуваються і на саму м'яку покрівлю. Відповідно, ще при проектуванні самого даху необхідно враховувати всі ці фактори. І в кінцевому підсумку, спираючись на всі розрахунки, слід підбирати ту товщину крокви і той крок його монтажу, який зміг би забезпечити оптимальність експлуатації всієї конструкції, а дах міг би легко протистояти всім видам навантажень.

Крім того, особливо важливим для експлуатації будь-якого даху після укладання м'якої покрівлі є дотримання оптимального режиму температур. Це дуже актуально в тому випадку, коли під новим дахом облаштовано мансардні приміщення. Для підтримки оптимального режиму існують такі засоби як вентиляція і провітрювання. Завдяки цьому вдається уникнути неприємностей у вигляді надмірної вологості, цвілі і розвитку грибків.

Укладання додаткового ізоляційного шару, і інших елементів

Якщо дах має значний ухил, приблизно від 12 і до 18 градусів, то необхідно укладати ще один шар практично по всій поверхні полотна даху. Укладання робляють знизу і доверху внахлест. Матеріал закріплюється за допомогою оцинкованого кріплення, тобто, за допомогою оцинкованих цвяхів, у яких збільшена головка. Всі місця в районі стику з покрівлею обробляються таким матеріалом як мастика з бітуму.

Також перед монтажем черепиці, якщо це передбачено в проектній документації, необхідно до всіх вильотів крокв прикріпити спеціальні гаки для монтажу водовідводів. Далі виробляємо посилення звисів за допомогою металевих торцевих і карнизних планок зверху підкладки. Після здійснення всіх вище перерахованих процедур можна приступати безпосередньо до монтажу самого покриття.