Що таке автоцивілка

Уже кілька років в Україні існує такий вид страхування, який називають «Автоцивілка». Але до цих пір у багатьох власників і водіїв автомобілів виникає безліч питань, пов'язаних з таким страхуванням.

Більше інформації про це можна знайти за посиланням https://arx.com.ua/produkty/avtotsyvilka/avtotsyvilka-online.

Автоцивілка (також ОСАГО, ОСЦПВВНТЗ) - це обов'язковий вид страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що передбачає страховий захист майна та здоров'я потерпілих внаслідок ДТП. Страхова компанія ARX надасть якісні послуги по оформленні автоцивілки онлайн.

Кого ж і що захищає «Автоцивілка»? Поліс ОСЦПВ захищає не Вас і не Вашу машину, а майно, життя і здоров'я тих людей, які можуть постраждати в разі ДТП, винним в якому визнають Вас. Це означає, що виплати в такому разі отримуєте не Ви, а постраждала сторона. Тобто, страхова компанія сплатить ремонт не Вашої машини.

Розмір виплат на сьогоднішній день становить: шкоду життю і здоров'ю потерпілих при ДТП, винуватцем якого є застрахований водій - 100.000 грн. на одного потерпілого, але не більше п'ятикратного ліміту відповідальності за одним страховим випадком; збиток майну потерпілих при ДТП - 50.000 грн. на одного потерпілого.

За кожен беззбитковий рік страхування можливе застосування знижки у розмірі 5%. Хоча можна зіткнутися з ситуацією, коли страхова компанія відразу ж робить знижку до 60% не маючи страхової  історії клієнта. Виникає питання - як довго проіснує така компанія і чи робить вона взагалі виплати, отримуючи платіж 300 грн., а при цьому несе відповідальність в тисячу разів більше? Різні страхові компанії також можуть укладати договори ОСАЦВ з різним розміром франшизи.

Франшиза - це збитки, які не відшкодовуються страховою компанією відповідно до  договору страхування. Тобто, це та сума, яку відшкодовує сам винуватець ДТП. Основна мета такого обмеження - спонукання страхувальника до більш уважного ставлення до застрахованого майна.

Страхові компанії пропонують різні варіанти компенсації матеріальних втрат – всебічну  або тільки потерпілій стороні, грошові виплати або ремонт обладнання. На ринку присутні безліч страхових продуктів. Користувачі мають право самі вибирати, які ризики для них прийнятні, а від яких їм хотілося б захиститися. Але багато хто не хоче зосереджувати на цьому увагу, щоб заощадити.