Названа найприбутковіша в світі комп’ютерна гра

Аналітики компанії SuperData Research склали рейтинг найприбутковіших комп'ютерних ігор в світі. Лідером 2019 року став онлайн-шутер Fortnite. Йому вдалося принести розробникам Epic Games 1,8 млрд доларів.

Гра не змогла побити рекорд 2018 року, коли принесла творцям $ 2,4 млрд, але тим не менше втримала перше місце в загальному списку. Друге і третє місце з доходом в 1,6 млрд розділили Dungeon Fighter Online разом з проектом Honour of Kings.

Загальний дохід індустрії від продажу онлайн-ігор в 2019 році SuperData оцінила в $ 120,1 млрд, що на 3% більше показників 2018 року. При цьому більше половини від загальної суми - $ 64,4 млрд - заробили мобільні ігри. А тим часом на сайті бездепов.нет ви знайдете кращі безкоштовні бонуси в топових ігрових клубах вашого міста 

В аналітичній компанії відзначили, що 80% доходів індустрії принесли гри, які поширюються по моделі free-to-pay: користувачам не треба за них платити, а розробники заробляють завдяки вбудованим покупкам, наприклад, коли гравці набувають додаткові можливості і ресурси.

За словами аналітика ринку відеоігор Майкла Пачтер, в рейтингу не враховувалися продажі ігор на фізичних носіях. Він додав, що FIFA 19 і Call of Duty: Modern Warfare, які заробили на цифрової дистрибуції $ 786 млн і $ 645 млн відповідно, з урахуванням реальних продажів можуть конкурувати з Fortnite.

Четверте місце в рейтингу SuperData з доходом в $ 1,5 млрд зайняла League of Legends. Незважаючи на те, що в неї грають більше користувачів, вони витрачають на вбудовані покупки в два рази менше грошей, ніж гравці Fortnite.

Fortnite в 2017 році випустила американська компанія Epic Games разом з польською студією People Can Fly. У березні 2019 року творці сказали, що в ній зареєструвалися майже 250 млн гравців.

Дещо раніше європейська організація ISFE опублікувала чарт GSD, в рамках якого були названі найбільш завантажувані ігри в Європі, в Африці, Австралії та на Близькому Сході. Так, на першій сходинці рейтингу опинилася гра легендарної компанії Rockstar Games - Grand Theft Auto V.

Якщо брати до уваги не тільки дані про кількість цифрових копій, а й продажі на фізичних носіях, то GTA V займає четверте місце, поступившись Star Wars Jedi: Fallen Order і Call of Duty: Modern Warfare. Що стосується FIFA 20, то популярний футбольний симулятор став лідером в іншому рейтингу. Він виявився найбільш продаваною в європейських країнах грою на фізичних носіях, повідомляє gamesindustry.biz.