Де взяти кредит, якщо всюди відмовляють - причини відмови і способи отримання грошей

Нерідко українські громадяни, яким відмовили в кредиті в банках, звертаються в мікрофінансові організації (МФО). Головна причина - у МФО набагато простіше отримати позикові кошти, ніж у банку.

У мікрокредитних компаніях більш лояльно ставляться до клієнтів. Отримати позику терміново без відмови і перевірок може майже кожен бажаючий. Наприклад, на сайті https://topcredit.com.ua/100-odobreniya/ представлено перелік фінансових компаній, які схвалюють 100% заявок на кредит.

У МФО більш лояльно ставляться до вікових обмежень, соціального статусу, рівня доходу і кредитної історії, ніж в банківських установах. Більшість цих організацій видають позику без довідки про доходи, без застави і без поручителів. Для оформлення кредиту досить мати при собі паспорт, ідентифікаційний код і банківську карту. Причому сама позика оформляється за 15 хвилин в режимі онлайн. Це дуже зручно, безумовно! Тому послугами мікрокредитування користуються щодня сотні тисяч громадян нашої країни.

Але що робити, якщо в сфері мікрокредитування потенційний клієнт компанії отримує відмову в позику?

Чому відмовляють у кредиті - основні причини

Мікрофінансові компанії намагаються допомогти якомога більшій кількості людей, які до них звертаються. Але трапляється так, що навіть МФО змушені відмовити в кредиті, хоча рівень вимог до позичальників у них - мінімальний. Якщо заявку все-таки відхилили, то це могло статися з наступних причин:

  • Вкрай негативна кредитна історія. Незважаючи на те, що МФО видають кредити особам з поганим кредитним досьє, вони не зацікавлені видавати гроші тим, хто зовсім ніколи не виконує свої зобов'язання перед кредиторами.
  • Недостатня платоспроможність. Якщо у людини відсутні будь-які джерела доходу, це говорить про те, що свої зобов'язання перед МФО не будуть виконані згідно з кредитною угодою.
  • Високе кредитне навантаження. Якщо у клієнта багато відкритих кредитів в інших фінансових установах, багато кредитних карт і т.д., то є ймовірність, що такий позичальник також не зможе виплатити кредит вчасно.
  • Недостовірні дані. МФО миттєво відхиляють заявки по кредитах, де вказані недостовірні дані, так як це говорить про шахрайство з боку позичальника.

Мікрофінансові організації точно також, як і банки не розповідають чому відмовили в кредиті. Тому у відмові варто розбиратися самостійно, виходячи з пунктів, які вказані вище.

Альтернативні способи отримання позики

Якщо з банками і МФО не вдається домовитися, тоді можна звернутися до наступних осіб або компаній:

  • Приватний кредитор. Звертатися до таких осіб небезпечно, тому що їх діяльність не регулюється чинним законодавством. Хоча ці особи не відмовляють в позиці через ті причини, які описані вище в цій статті.
  • Ломбарди. Там також не має значення кредитне минуле позичальника. Для оформлення позики в ломбарді досить мати документи, які засвідчують особу позичальника і заставне майно. В якості застави можуть виступати золоті і срібні вироби, а також побутова техніка і гаджети.