Переваги стільникового полікарбонату для дачних теплиць

Вибираючи кращий матеріал для дачної теплиці, зверніть увагу на стільниковий полікарбонат - це унікальний матеріал, про який, напевно, знає кожен поважаючий себе садівник. І популярність його зовсім не випадкова.

Сучасний широкий вибір теплиць, як правило, представлений саме в такому виконанні. Розберемося в позитивних якостях полікарбонату.

Що таке стільниковий полікарбонат?

Полікарбонат - це сучасний полімер, представлений на ринку у вигляді широких листів з комірчастою структурою. Крім теплиць, такий матеріал відмінно підходить для виготовлення навісів, альтанок та інших дачних нетяжких конструкцій, причому ціна на полікарбонат досить демократична, у цьому ви зможете переконатися, ознайомившись з продукцією івано-франківської компанії "Поліпластик".

Звичайно, для різних цілей потрібно вибирати і різний по товщині полікарбонат. Так, листи цього матеріалу можуть досягати до 12 метрів в довжину і до двох - в ширину, товщина їх при цьому може складати від 4 до 30 міліметрів.

Примітно, що полікарбонат спочатку розроблявся зовсім не для дачного застосування, а для вертикального скління, з цього матеріалу було дуже вигідною і зручно робити рекламні вивіски в підсвічуванням. Крім того, практикувалося використання полікарбонату для створення open spase простору в офісах, тобто відкритих робочих місць. І тільки через кілька років вдалого застосування в інших сферах полікарбонат знайшов себе в дачній індустрії, виробники практично відразу стали позиціонувати його як найкращий матеріал для облаштування тепличного простору, а садівники дружно підтримали їх у цьому.

Плюси стільникового полікарбонату

  • Відмінний захист від ультрафіолету і різких температурних стрибків. Полікарбонат, як вже стало зрозуміло, може бути абсолютно різний, для теплиць ж застосовується полікарбонат, забезпечений прошарком для захисту від УФ-променів. Крім того, у властивості такого матеріалу закладена стійкість до перепадів температур в діапазоні від -30 ° С до + 100 ° С. У такій теплиці рослинам буде комфортно і рости, і розмножуватися.
  • Міцність і легкість. Стільниковий полікарбонат в 12 разів! легший за скло, при цьому даний матеріал ще і відрізняється гнучкістю. Більш того, міцності якості полікарбонату перевершують міцність звичайного скла в 50 разів.
  • Зручність, теплоізоляція і пожежостійкість. Полікарбонат в силу його гнучкості і не ламкості набагато простіше, ніж скло транспортувати до місця монтажу, та й монтувати його не складає ніякої складності: листи ставляться на каркас, а між собою з'єднуються планками.
  • В теплиці з полікарбонату створюється справжній парниковий ефект, цей матеріал відрізняється чудовою теплоізоляцією, а також відрізняється властивостями пожароустойчивости.