З якого матеріалу вибрати ванну

Багато хто погодиться, що далеко не кожен ранок ми починаємо з кави. Іноді перше бажання після пробудження - отримати заряд енергії та бадьорості в пінних дюнах наповненої гарячої ванни. Вечір багатьох закінчується, як не дивно, точно таким же чином - в розслаблюючій ванні, з якої не хочеться виходити годинами!

Комфорт і задоволення від прийому ванни залежить від того, яку ванну вибрати, яким буде її розмір, глибина, матеріал виготовлення і дизайн. Як би там не було, а рішення купити ванну https://svmarket.com.ua/katalog/vanna/ буде вірним, адже саме в цьому інтернет магазині по доступній вартості представлено широкий асортимент якісних ванн різного розміру, матеріалу і конструктивного виконання від відомих виробників.

Сталева ванна

Кращі моделі ванн зазвичай охоплюють і сталеві вироби. Сталеві ванни не найдорожчі на ринку, вони довговічні, надійні, не надто важкі, легко транспортуються. Якщо ваш вибір припав на сталеву ванну, пам'ятайте про її особливості: вода в ній досить швидко остигає, а в порожній ванні завжди чути звук включеної води. Вирішити це питання можна за допомогою гумових настилів на дні і професійної шумоізоляції.

Що врахувати при виборі?

  • краще купити ванну з потовщеними стінками, це показник високої якості сантехніки;
  • ідеально рівна поверхня без заглиблень і вад говорить про те, що ванна вилита рівномірно, без браку і економії матеріалу;
  • емаль надає сталевій ванні колір, блиск і захищає матеріал від зовнішнього впливу. Але шар емалі повинен бути значним, щоб вона не тріскалася і не сколювалася. Емаль, рівно нанесена, з хорошим глянцевим блиском говорить про гідну якість ванни.

Чавунна ванна 

Чавунна ванна - не новинка на ринку сантехніки. Ще в старих квартирах наших бабусь можна побачити сантехніку з чавуну, а все тому що вона успішно служить десятки років і, більше того, вважається виробом без обмеженого терміну служби. Яка ванна краще серед усіх чавунних, підкаже дизайн і її індивідуальні характеристики. У каталогах виробників чимало ретро моделей, які стали актуальними завдяки витонченим формам, химерним ніжкам, компактності, цікавого ненудно дизайну. 

Раніше чавунні ванни були дуже важкими і габаритними. Зараз же моделі відрізняються більш вигідним виконанням - стінки тонкі, вага не настільки непідйомна. Тонкі стінки дозволяють забезпечити більше вільного простору під ванною, і виглядають вони помітно естетичніше.

На що звернути увагу і яку чавунну ванну вибрати?

  • емаль чавунної ванни відновити не просто, тому переконайтеся ще при покупці в якості її нанесення, рівномірному кольорі і блиску;
  • форм і розмірів чавунних ванн не настільки багато на ринку, як хотілося б. Якщо обрана модель не влаштовує вас дизайном, краще відмовтеся від покупки. Краще купити ванну з іншого матеріалу;
  • незважаючи на те, що ванни стали робити більш тонкими і легкими, вони залишаються в рядах найбільш масивних. Якщо ви вирішили вибрати ванну, яка в майбутньому буде переміщатися в інший проект або переставлятися, переконайтеся, що вага вас влаштовує і не завдасть зайвих клопотів.

Акрилова ванна

Як тільки ванни з акрилу з'явилися на ринку сантехніки, вони створили навколо себе справжній ажіотаж. Новинка з гідними характеристиками, приємною ціною і стильним дизайном стала бажаною і цілком доступною моделлю.

Вибрати ванну акрилову вигідно для житлових квартир, будинків і котеджів, вона підходить для тривалого релаксу в хмарах ароматної піни. Матеріал відрізняється гладкістю, теплом, не остуджує воду, на гладкому акрилі без пор не заводяться патогенні гриби. Покриття не тріскається, не сколюється, а значить, на ньому не розмножуються бактерії.

Правильно вибрати акрилову ванну допоможуть прості, але корисні поради фахівців:

  • товщина стінок і дна повинна варіюватися в межах 3-6,5 мм. так як акрил - матеріал гнучкий і податливий, на ньому можуть утворитися вм'ятини і вигини. Чим більше товщина, тим довше прослужить ванна;
  • армуючий шар обов'язковий для будь-якої моделі. Він надає міцності і жорсткості еластичному акрилу. Виробники наносять від 1 до 5 армуючих шарів. Матеріал повинен бути нанесений рівномірно і без будь-яких вад.